«Τριανταφιλάκι μ’ κόκκινο» – Χοροθεατρική Παράσταση με θέμα τον Έρωτα και την Παλιά Καστοριά από τον Όμιλο «Μύησις»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » «Τριανταφιλάκι μ’ κόκκινο» – Χοροθεατρική Παράσταση με θέμα τον Έρωτα και την Παλιά Καστοριά από τον Όμιλο «Μύησις»

Τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων, σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις», σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο. Η παράσταση θα ανέβει στο χώρο της πλατείας του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας της Κουμπελίδικης, στις 21 και 22 Ιουνίου 2017 στις 9:30 μμ  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχουν 40 παιδιά και 50 ενήλικες χορευτές και ηθοποιοί, ντυμένοι με ρούχα εποχής., συνοδεία 7μουσικών και 5 τραγουδιστών , θα παρουσιαστούν ήθη, έθιμα, χοροί και τραγούδια την Καστοριάς αλλά και της Ηπείρου, με ένα συνδυασμό αφήγησης, φωτισμών, κίνησης, μουσικής και σκηνικών με θέμα τον Έρωτα και την παλιά Καστοριά.

Σενάριο-Σκηνοθετική πρόταση: Νίκος Μπαλιάκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Εμμανουήλ

Κείμενα: Μαρούλα Γκαμπέση

Χορογραφίες: Γιάννης Πάτρας

Σκηνογραφία- Κατασκευή σκηνικών – Φωτισμοί: Στέλιος Φόρλιακας

Φροντιστήριο – Βεστιάριο: Γαρυφαλλιά Μεσητίδου, Μαρία Μαυρουδή

Τεχνική επιμέλεια: Μάριος Ζαλαμήτσος

Μίξη ήχου: Παναγιώτης Τσαδήλας

Ήχος: Νίκος Κυδωνάκης

Γενική επιμέλεια: Κώττας Παναγιώτης

Τραγούδι: Σοφία Νουβαρτζίδου, Ηλίας Τσακλίδης, ακούγεται και η αείμνηστη Μαρίκα Χρυσοχοΐδου

Παιδικά χορευτικά: Μαρία Τζήμου

Παίζουν οι Μουσικοί:

Ιωάννης Ζορπίδης: Ούτι

Δημήτρης Χαλκιάς: Κλαρίνο

Χάρης Ευαγγέλου: Τρομπέτα

Θεόφιλος Γεωργίου: Τρομπέτα

Μπάμπης Πάγιος: Ακορντεόν

Κύρος Σπόνδης και Μπίλης Μαλεγκάνος :Κρουστά

Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάξει ο κόσμος γύρω γύρω, ένα κάτι τις μένει πάντα εκεί να θυμίζει ξανά και ξανά πως ακόμα και το διαμάντι γίνεται κομμάτια μπροστά στον, Έρωτα…. Στον Έρωτα τον ολοπόρφυρο, τον βασανιστικό, τον μεθυστικό, τον αδίστακτο, τον γλυκό και τον πικρό, τον ζωοδότη μα και θανατηφόρο συνάμα… Μα ποιος γλύτωσε ποτέ από αυτόν! Κανείς! Μόνο που σαν αητός γυρνάει στα φουντωμένα μυαλά και τις ξέχειλες καρδιές σαϊτεύοντας ασταμάτητα, αλύπητα αδιάκριτα…. Και κάθε που βρίσκει στόχο, κάθε που ανοίγει μια πληγή, οι ματωμένες στάλες καρπίζουν άτακτα και με σαματά το χωράφι της τάξης και της ησυχίας με… τριανταφυλλάκια…. Κόκκινα… Κατακόκκινα !!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια