Σόιμπλε από… άλλο πλανήτη: Θα βρούμε λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης

Αρχική » Ελλάδα » Σόιμπλε από… άλλο πλανήτη: Θα βρούμε λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης

«ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ» ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αίσθηση προκαλεί η φράση που είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

 Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από τις συνήθεις τοποθετήσεις του για τη χώρα μας, ο Σόιμπλε δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα, ένα βήμα που θα αποδεσμεύσει περισσότερα δάνεια για την Αθήνα.

«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», είπε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου θεωρείται κρίσιμο για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, με το χάσμα μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να παραμείνει αγεφύρωτη.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου.

«Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές ενθάρρυνε την αδικαιολόγητη ανάληψη κινδύνων, την πολιτική εφησυχασμού, την κακή κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», ανέφερε ο Σόιμπλε σε ομιλία του.

«Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και η ΕΚΤ έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο ανακοινωθέν της με ένα τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποδεικνύει μια παρόμοια κατεύθυνση.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια