Πρέπει να ντρέπεται η Τελιογιρίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, που πανηγυρίζει γιατί άλλαξε την απόφαση σε βάρος της Σιάτιστας είπε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Πρέπει να ντρέπεται η Τελιογιρίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, που πανηγυρίζει γιατί άλλαξε την απόφαση σε βάρος της Σιάτιστας είπε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς!

«Όχι στα Διόδια». Α υτή ήταν η άποψη που εκφράστηκε απ’ όλους τους συνδυασμούς του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προτάθηκαν, ως μέτρα αντίδρασης, κατά της πρόσφατης απόφασης, δυναμικές κινητοποιήσεις,  από το Δήμο Βοΐου.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης τη χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων, εντός των ορίων του δήμου, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, Φώτη Κεχαγιά και του περιφερειακού συμβούλου Κυριάκου Ιωαννίδη.

Ο Φώτης Κεχαγιάς, ανέφερε ότι ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, απέστειλε, ήδη, στους συναδέλφους του Περιφερειάρχες σε Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη , πρόσκληση  ώστε να εξετάσουν μαζί το ζήτημα των νέων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτα Ορφανίδου, ανέφερε ότι δεν πρέπει να δούμε το θέμα τοπικιστικά, δηλαδή με απόψεις του τύπου: «δεν έγινε στον Αλιάκμονα, θα γίνει στη Σιάτιστα ή στο Τσοτύλι». Όπως επισήμανε, το θέμα αφορά όλους τους δημότες κι όλους τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας. «Δε φτάνει απλά η έκδοση ενός ψηφίσματος, αλλά χρειάζονται δυναμικοί αγώνες με ξεσηκωμό των κατοίκων και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για να πάρουν το μήνυμά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας να ανακαλέσει την πρόσκλησή του, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τα ελευθέρια της Σιάτιστας, αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους.

«Η θέση μας είναι καθαρή. Μόνο με αγώνες ανατρέπονται τέτοιες αποφάσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Καραμπατζιάς, ο οποίος εξήγησε, πόσο πολύ, η συγκεκριμένη εξέλιξη, θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας, οι οποίοι, όπως κι όλοι οι Έλληνες πολίτες, λαμβάνουν, ήδη, ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς, της τάξεως των 450-500 ευρώ.

Πρέπει να ντρέπεται η Τελιογιρίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, που πανηγυρίζει γιατί άλλαξε την απόφαση σε βάρος της Σιάτιστας είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μιχάλης Καραμπατζιάς. Αντί να χαίρεται θα έπρεπε να παραιτηθεί…

Εν τέλει, μετά από κείμενο – πρόταση της δημοτικής αρχής, που, στην τελική του μορφή, θα πλαισιωθεί κι από τις απόψεις που εκφράστηκαν από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, αποφασίστηκε, ομόφωνα, η έκδοση ψηφίσματος στο οποίο θα καθίσταται σαφές, η διαφωνία του δήμου Βοΐου για τη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή, ενώ θα υπάρχει αίτημα και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

 

Με Πληροφορίες για το κείμενο, από το kozan.gr.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια