Ξεκινάει την Τετάρτη το Φεστιβάλ της Αυλής 2017

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ξεκινάει την Τετάρτη το Φεστιβάλ της Αυλής 2017

Η αυλή μας υποδέχεται με jazz: Γιώτης Σαμαράς – Νικόλας Αναδολής Jazz Duo

Την Τετάρτη η πόρτα της Αυλής ανοίγει και το Φεστιβάλ υποδέχεται δυο διεθνώς διακεκριμένους μουσικούς της jazz σε μια μοναδική σύμπραξη: ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες jazz κιθαρίστες, o Γιώτης Σαμαράς, και ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς, ο Νικόλας Αναδολής.

Λίγο πριν το πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού δίπλα στη λίμνη, μόλις πριν περάσουμε την πόρτα της Αυλής, λίγα λόγια για τους μουσικούς του ντουέτου της jazzπου προβλέπεται να μας συνεπάρει.

Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 21:30

Στην Αυλή του Αρχοντικού Πηχεών (Ντολτσό)

ΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (κιθάρα)

Γεννήθηκε και σπούδασε κιθάρα και μουσική στην Ουγγαρία, στο Κονσερβατόριο «BelaBartok» της Βουδαπέστης. Με επιρροές από την ουγγρική μουσική και ειδικά τη σκηνή jazz της χώρας, είχε την ευκαιρία να σπουδάει και να παίξει δίπλα σε καθιερωμένους μουσικούς της, όπως ο TonyLakatos, ο BabosGyula, και τoν Szakcsi Lakatos Bela. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1981, συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός με τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες του είδους.Παράλληλα, συνάντησε ένα περιβάλλον ανάπτυξης της jazz στην Ελλάδα, και αποτέλεσε μέρος της προσπάθεια μουσικών που είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 1970 για την άνοδο της ελληνικής jazz. Γνωρίζοντας το Γιώργο Τρανταλίδη έγινε μόνιμο μέλος του συγκροτήματός του και εμφανίστηκε μαζί του σε πολλά κλαμπ και φεστιβάλ, παίζοντας με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς.Το 1992 δημιουργήθηκε το πολύ γνωστό jazz συγκρότημα PAGE ONE το οποίο γράφει τη δική του ιστορία στην Ελληνική jazz σκηνή, με τις εμφανίσεις του στο κλαμπ Diva για δύο συνεχείς χρονιές και με δύο δίσκους (Page One, Beyond the blue). Για τέσσερα χρόνια υπήρξε μέλος του group διαμορφώνοντας με την κιθάρα και τις συνθέσεις του τον ήχο των Page One.Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τη διδασκαλία της κιθάρας και της jazz, την πλούσια συμμετοχή στη δισκογραφία, συνεργάζεται με πολλούς και καλούς μουσικούς σε jazz σχήματα και σύνολα που στέκονται επάξια σε διεθνή στάνταρ, ενώ συνεχίζει τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως Μαρία Φαραντούτη, Μανώλη Μητσιά, Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Αυλής, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα ακολουθήσουν σύντομα.

05.07 ΤΕΤΑΡΤΗ (μουσική)*

STRINGLESS

η γυναίκα είναι μυστήριον….

* η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Απόζαρι

 

12.07 ΤΕΤΑΡΤΗ (κινηματογράφος)

μουσική στην μεγάλη οθόνη

‘Στρίγγλες | String-less’&‘Encardia, η πέτρα που χορεύει’

του Άγγελου Κοβότσου

 

19.07 ΤΕΤΑΡΤΗ (μουσική)

encArdia

 

22.07 ΣΑΒΒΑΤΟ (λογοτεχνία)

Το Διήγημα Σήμερα
Διαμαντής Αξιώτης, Σπύρος Γιανναράς, Σωτήρης Φ. Δημητρίου,

Γιάννης Καισαρίδης, Δημήτρης Γ. Κανελλόπουλος, Θωμάς Κοροβίνης,

Ηλίας Κουτσούκος, Στάθης Κοψαχείλης, Γιάννης Παλαβός,

Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, Ηλίας Παπαμόσχος,

Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Περικλής Σφυρίδης, Θωμάς Σ. Στεργιόπουλος,

Βασίλης Τσιαμπούσης, Νώντας Τσίγκας, Κοσμάς Ι. Χαρπαντίδης

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αυλή του Αρχοντικού Πηχεών (Ντολτσό) ή στην Πλατεία Απόζαρι στις 21:30

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια