Μουσικό Σχολείο στην Καστοριά: Ολυμπία Τελιγιορίδου «Η υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος τίθεται σε λειτουργία»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Μουσικό Σχολείο στην Καστοριά: Ολυμπία Τελιγιορίδου «Η υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος τίθεται σε λειτουργία»

Τον δρόμο της υλοποίησης πήρε η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου και παλιού αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολιτών της ΠΕ Καστοριάς, που επιτέλους ευοδώθηκε.

Η ίδρυση του δημόσιου μουσικού εκπαιδευτηρίου στην ακριτική μας περιοχή με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά έρχεται να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του τόπου, ενώ θα παρέχει στη νέα γενιά μια σημαντική  ευκαιρία όχι μόνο να διδαχτεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο την μουσική παιδεία και ιστορία του τόπου μας αλλά να προσφέρει και την βάση για επιπλέον σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Μουσικό Σχολείο επιχειρεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια που αποβλέπει στην οργάνωση του πλέγματος των μουσικών σπουδών των παιδιών μας με καινοτόμο αντίληψη σε ότι αφορά τη μουσική, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και μοχλό αναβάθμισης των κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων της ευρύτερης περιοχής μας.

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζει την ίδρυση του μουσικού εκπαιδευτηρίου στην ακριτική μας περιοχή η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία τόνισε σε δηλώσεις της πως « Η ίδρυση  του Μουσικού Σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον τόπο μας και για τα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία και φυσικά, να τύχει της υποστήριξης που του αναλογεί από όλους μαζί και τον καθένα χωριστά»!

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια