Κεπαπτσόγλου: Προτεραιότητα η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Κωσταραζίου - OlaDeka

Κεπαπτσόγλου: Προτεραιότητα η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Κωσταραζίου

Μετά από 5 χρόνια αδιάλειπτων προσπαθειών του Δήμου Άργους Ορεστικού, το παλαιό Κωσταράζι χαρακτηρίστηκε και επίσημα πλέον ως μαρτυρικό χωριό με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 49 (ΦΕΚ 79/Α/01-06-2017). Μια εξέλιξη που δικαιώνει όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, τους σύγχρονους που κουβαλούν στους ώμους τους τέτοια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και τον Δήμο Άργους Ορεστικού που δεν άφησε να χαθεί η κληρονομιά αυτή στο πέρασμα των χρόνων.
Προτεραιότητα πλέον αποτελεί η ανέγερση του τότε Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Κωσταραζίου, κάτι για το οποίο, εδώ και καιρό, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ικανοποιώντας άλλη μια μεγάλη επιθυμία των κατοίκων του σύγχρονου Κωσταραζίου.


Σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί και για τις Τοπικές Κοινότητες Λάγκας και Γέρμα, οι οποίες υπέστησαν επίσης μεγάλες καταστροφές από τις δυνάμεις κατοχής. Η ικανοποίηση και αυτών των αιτημάτων θεωρείται σχεδόν σίγουρη, καθώς το βαρύ ιστορικό φορτίο με θύματα και καταστροφές που φέρουν οι περιοχές αυτές αποδεικνύεται περίτρανα.
Η προάσπιση της ιστορικής μνήμης αποτελεί χρέος μας και ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα συνεχίζει να σέβεται και να αναδεικνύει τη δύσκολη αυτή κληρονομιά.

Πάνος Κεπαπτσόγλου

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria