Ντάισελμπλουμ: Πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022 - OlaDeka

Ντάισελμπλουμ: Πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2022

Την διατήρηση του ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ για μια πενταετία πρότεινε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας σήμερα στην ολλανδική βουλή στη Χάγη.

«Αρχής γενoμένης από το 2018 το πρωτογενές πλεονάσμα θα μείνει στο 3,5% του ΑΕΠ για μια πενταετία», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σε γραπτή ενημέρωση που είχε προηγηθεί προς την ολλανδική βουλή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε αναφέρει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με τη δική του χρηματοδότηση και πως τα μέτρα για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα εξετασθούν, εφόσον κριθεί ότι είναι απαραίτητο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018.

Στην ίδια ενημέρωση είχε επιβεβαιώσει αφενός πως στο επίκεντρο του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα βρεθεί η τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αθήνα, αφετέρου πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα καταθέσει προτάσεις για το πως θα δομηθεί η πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria