Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της ΕΠΣ Καστοριάς για τις πρώτες βοήθειες

Αρχική » Αθλητικά » Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της ΕΠΣ Καστοριάς για τις πρώτες βοήθειες

Mε τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από το χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο χώρο του δημαρχείου Καστοριάς, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.Π.Σ.Καστοριάς με θέμα την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων  με την εφαρμογή πρώτων βοηθειών. Ο υπεύθυνος παρουσίασης των τεχνικών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών κ. Δημήτρης Γραβαλίδης, παρουσίασε στο κοινό του με αναλυτικό τρόπο τη διαχείριση κάθε πιθανού <<θύματος>> ώστε να διασφαλιστεί η σωματική του ακεραιότητα μετά από ατύχημα. Τα περιστατικά με τα οποία παρουσίασε ο διασώστης ήταν πτώση γλώσσας, (το λεγόμενο “γύρισμα”), κατάποση ξένου σώματος, λιποθυμίες, θερμοπληξία και χτυπήματα. Οι τεχνικές που παρουσιάστηκαν με τη βοήθεια εκπαιδευτικής κούκλας ήταν η τεχνική Heimlich και Κ.Α.Ρ.Π.Α.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλήθος ερωτήσεων από το κοινό, στις οποίες απάντησε με σαφήνεια και υπομονή ο κ.Γραβαλίδης .

Το σωματείο του Α.Σ.Παναργειακού συγχαίρει τη διοίκηση της Ε.Π.Σ.Καστριάς για την διοργάνωση της πολύ ενδιαφέρουσας και ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης. Επίσης προτρέπει την Ε.Π.Σ. να συνεχίσει τη δημιουργία ανάλογων εκδηλώσεων.
   Επίσης ο Α.Σ.Παναργειακός ευχαριστεί θερμά τον πιστοποιημένο διασώστη κ.Γραβαλίδη Δημήτρη για πολύ χρήσιμη ενημέρωση που παρείχε στους φορείς του τοπικού ποδοσφαίρου.
unnamed

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια