Ακόμη μια αποστολή καπακιών από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ακόμη μια αποστολή καπακιών από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καστοριάς συνεχίζει το αξιόλογο έργο που έχει αναλάβει. Συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα έξι μηνών (Δεκέμβριος 2016-Μάιος 2017), με τη σημαντική βοήθεια και συμβολή  των Καστοριών πολιτών, κατάφερε να περισυλλέξει 1,5 τόνο πλαστικά καπάκια.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς Σοφία Μιχαηλίδου, αρχικά θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν έτσι ώστε η δράση αυτή, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να γιγαντωθεί, καθώς πλέον η περισυλλογή των πλαστικών καπακιών έχει συνδεθεί με την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία  «Εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους της Π.Ε. Καστοριάς, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία, τα σχολεία και όλους τους συμπολίτες μας. Θα θέλαμε ο κόσμος να συνεχίζει να μαζεύει όλων των ειδών τα καπάκια».

KAPAKIA

Η σημαντικότητα της κίνησης αυτής, είναι πως τα χρήματα που δίδονται από τη συνεργαζόμενη εταιρία ανακύκλωσης, θα χρησιμοποιηθούν για έναν πάρα πολύ ειδικό σκοπό, ο οποίος  είναι η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.  «Επίσης, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους συμπολίτες μας, σε περίπτωση που διαθέτουν αναπηρικά αμαξίδια τα οποία δεν τα χρειάζονται να μας τα  δωρίσουν και εμείς εν συνεχεία να τα δώσουμε σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε πως δεν εξυπηρετούμε μόνο νεφροπαθείς μέσω του συλλόγου μας και οποιοδήποτε βοήθημα πραγματικά είναι χρήσιμο», συμπλήρωσε η κα Μιχαηλίδου.KAPAKIA

Συνεχίζεται κανονικά η περισυλλογή  των καπακιών

Πριν από μερικούς μήνες, είχε δημιουργηθεί η σύγχυση πως έχει σταματήσει στην Π.Ε. Καστοριάς η περισυλλογή των πλαστικών καπακιών. Ωστόσο κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει, γεγονός που ξεκαθάρισε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς Χρήστος Αμπαρτζής «Ίσως η σύγχυση δημιουργήθηκε καθώς και ένας άλλος σύλλογος περισυνέλεγε καπάκια και για δικούς του λόγους σταμάτησε. Δεν ξέρω βέβαια, για ποιο λόγο είχε βγει μια ανακοίνωση ότι κανένας πλέον δεν μαζεύει καπάκια. Εμείς συνεχίζουμε κανονικότατα και  ελπίζουμε και ζητούμε να κάνουν το ίδιο και οι συμπολίτες μας».

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν ειδικοί κάδοι σε κομβικά σημεία σε όλο το εύρος της Π.Ε. Καστοριάς, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν τα καπάκια τους. Ενδεικτικά σημεία περισυλλογής υπάρχουν στο ΚΤΕΛ Καστοριάς, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο, σε όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, στο κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού  στο Ναυτικό Όμιλο, στο ΔΗΝΑΚ, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, σε όλα τα σχολεία κ.α.

KAPAKIAΕπιπρόσθετα, όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην περισυλλογή των καπακιών μπορούν να τα πηγαίνουν απευθείας στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Αθανασίου 18) ή να τηλεφωνούν στο 24670 29816 και στο 6977 261 135 προκειμένου τα μέλη του συλλόγου, έπειτα από συνεννόηση,  να πάνε να πάρουν τα καπάκια.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η σημαντική βοήθεια του κ. Παναγιώτη Καλαφάτη από το Μαύροβο, όπου με το δικό του φορτηγό μεταφέρθηκαν τα καπάκια στην εταιρία ανακύκλωσης.

KAPAKIA-NEFROPATHEIS kapak kapakia-n

 

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια