Στο στόχαστρο Πιτσιλή εταιρείες που μετέφεραν έδρα στη Βουλγαρία

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει στη διάθεσή της στοιχεία σοβαρών ενδείξεων παραβατικότητας από τη μεταφορά επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία.

Αρχική » Ελλάδα » Στο στόχαστρο Πιτσιλή εταιρείες που μετέφεραν έδρα στη Βουλγαρία

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε αρχικά στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στα πρόστιμα που προβλέπονται σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις, τονίζοντας ότι «το νέο πλαίσιο δεν είναι τόσο πλαίσιο αυστηροποίησης, όσο εξορθολογισμού».

Όπως σημείωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, «παραβατικότητες διαπιστώνουμε όποτε βγαίνουν οι ελεγκτές μας έξω. Το πλαίσιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν είναι τόσο πλαίσιο αυστηροποίησης, όσο εξορθολογισμού. Υπήρχε ένα πλαίσιο, το οποίο προβλέπει δύο διαδικασίες, μια για 48 ώρες και μία για μέχρι ένα μήνα, που σε περίπτωση υποτροπής γινόταν μέχρι 6 μήνες. Αυτό θεωρώ ότι δεν απέδιδε, αφενός διότι ο στόχος δεν είναι να κλείσεις κάποιον για 6 μήνες, ο στόχος είναι να επιβάλεις μία ποινή άμεσα, η οποία να έχει το αποτέλεσμα που θέλεις».

Και πρόσθεσε: «Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαστήκαμε στενά με το υπουργείο Οικονομικών στο να φτιάξουμε ένα πλέγμα διατάξεων που να οδηγεί σε άμεσες αλλά σχετικά σύντομες ποινές από τη μία πλευρά, οι οποίες θα κλιμακώνονται ανάλογα με την υποτροπή. Η πρώτη φορά είναι 48 ώρες, η δεύτερη 96 ώρες, η τρίτη 10 μέρες. Θα λαμβάνει υπόψη τις ειδικές συνθήκες της άσκησης βίας ή απειλών και θα προβλέπει διαφορετικές και βαρύτερες ποινές εκεί, αλλά με πιο σύντομες διαδικασίες. Και κυρίως προβλέπεται αυτό που έλειπε, η δυνατότητα κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβατικότητας, στις οποίες όμως το κλείσιμο της επιχείρησης θα έβλαπτε περισσότερο τρίτους παρά την ίδια την επιχείρηση, για παράδειγμα γιατρούς, ξενοδοχεία, φροντιστήρια».

Ο κ. Πιτσιλής αποκάλυψε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει στη διάθεσή της στοιχεία σοβαρών ενδείξεων παραβατικότητας από τη μεταφορά επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία.

Οπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, «σύντομα θα εκδοθούν ειδικές ελεγκτικές οδηγίες και θα γίνουν προσεγμένα βήματα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τυχόν νομικά κωλύματα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στην εγκύκλιο για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, στο θέμα της αύξησης του αριθμού φορολογούμενων που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, στο ζήτημα της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων και στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια