Ποιοι φοιτητές μπορούν να λάβουν έως 380 ευρώ το μήνα - OlaDeka

Ποιοι φοιτητές μπορούν να λάβουν έως 380 ευρώ το μήνα

Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργού Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Σκοπός αυτών των Υποτροφιών που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ είναι να βοηθηθούν οι επιμελείς φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα ώστε να τελειώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως. Παράλληλα, να δοθεί σημασία και στα ΑΜΕΑ αλλά και τους φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Η ημερομηνία καταβολής των αιτήσεων ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου μέχρι και τις 28 Απριλίου 2017. Η προκήρυξή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr), στις 6/4/2017 και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας.

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας έχουν καθοριστεί οι όροι και η διαδικασίες επιλογής για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria