Επίσκεψη του Ούγγρου Πρέσβη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Κοζάνη » Επίσκεψη του Ούγγρου Πρέσβη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Την επίσκεψη του Ούγγρου Πρέσβη στην Ελλάδα, Erik Haupt, πρόγονοι του οποίου κατάγονται από τη Δυτική Μακεδονία, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο κ. Haupt, σε άψογα ελληνικά, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, εξηγώντας τους δεσμούς που συνδέουν την περιοχή με τον ίδιο και τους προγόνους τους, που έφυγαν ως «πραγματευτάδες» για την Ουγγαρία.

Από την πλευρά του, ο Θ. Καρυπίδης τόνισε ότι η συζήτηση υπήρξε εξαιρετικά γόνιμη για θέματα διμερών συνεργασιών και αξιοποίησης των εμπειριών που υπάρχουν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της ενέργειας, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ουγγαρίας, που «όταν πέρασε κρίση, ιδιωτικοποίησε την ενέργεια και στη συνέχεια την επανέφερε στο δημόσιο έλεγχο και κατάφερε με αυτή την κορυφαία πολιτική επιλογή να ορθοποδήσει και να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα».

«Έχοντας ως βάση τη σημερινή συζήτηση, θα υπάρξει στην επόμενη φάση συγκεκριμένη ατζέντα στο επιστημονικό και επιχειρηματικό πεδίο» δήλωσε ο Θ. Καρυπίδης.

 

DSC02085

DSC02088

DSC02099

DSC02102

DSC02115

DSC02142

DSC02150

DSC02152

DSC02157

DSC02161

 

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια