«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού - OlaDeka

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού

Επτά μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων.

Στον πρώτο διεθνή αγώνα μετά την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη ο Έλληνας γυμναστής πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy 2017», που διεξήχθη στο Μπακού, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να καταλαμβάνει την 5η θέση.

Ο Πετρούνιας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση, συγκεντρώνοντας 15.466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6.30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής «Milli Gimnastika Arenasi».

Η βαθμολογία του, μετά την εκπληκτική του «προσγείωση» ήταν υψηλότερη από αυτή που έλαβε στον προχθεσινό προκριματικό (15.333 β.) κι άφησε στην δεύτερη θέση τον Ιάπωνα, Καζουγιούκι Τακέντα (14.766 β.) και στην τρίτη τον Ουκρανό, Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14.233 β.).

Στον τελικό των κρίκων συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πήρε την τιμητική 5η θέση με 13.800 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8.100, βαθμός δυσκολίας: 5,70).

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Έλληνα γυμναστή

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Λευτέρη Πετρούνια έστειλε, μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!» έγραψε ο κ. Τσίπρας με αφορμή την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης AGF Trophy 2017 από τον Έλληνα αθλητή.

Με ανάρτησή του στο Twitter συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λευτέρη Πετρούνια σε ευχαριστούμε που σήκωσες τη γαλανόλευκη ξανά στην κορυφή του βάθρου!» έγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον προσωπικό του λογαριασμό, ανεβάζοντας μία σχετική φωτογραφία με τον Έλληνα πρωταθλητή στην πρώτη θέση στο βάθρο.

«Θερμά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής και κορυφαίο γυμναστή του πλανήτη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που πραγματοποιείται στο Μπακού της Ρωσίας», απηύθυνε ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria