Καστοριά: Το δόλωμα και τα ψώνια του δολοφόνου - Το άγνωστο δείπνο του ειδικού φρουρού μετά την εκτέλεση του ταξιτζή! - OlaDeka

Καστοριά: Το δόλωμα και τα ψώνια του δολοφόνου – Το άγνωστο δείπνο του ειδικού φρουρού μετά την εκτέλεση του ταξιτζή!

– Νέα στοιχεία για την πολύκροτη δολοφονία του ταξιτζή Κοσμά Τζέλιου από τον 30χρονο ειδικό φρουρό
– Πως ο δράστης κατάφερε να παγιδέψει το θύμα του και να το αναγκάσει να βγει από το ταξί που οδηγούσε
– Ο ειδικός φρουρός δείπνησε με τη γυναίκα του μετά το έγκλημα σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα
– Αναλύονται όλες οι κινήσεις του – Το άγνωστο τηλεφώνημα και τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ της περιοχής
– Παραμένει ήρεμος σε κελί των φυλακών Γρεβενών μαζί με άλλους τρεις Έλληνες κρατούμενους  

Μια άγνωστη διάσταση του εγκλήματος που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα, αποκαλύπτει ο στενός φίλος και συνάδελφος του θύματος, Νίκος Τοτονίδης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Ειδήσεις” περιγράφει το ”δόλωμα” της στυγερής δολοφονίας και τις κινήσεις που έκανε στη συνέχεια ο ειδικός φρουρός. «Του είπε ότι θα παραλάβει ένα κουτί με αλυσοπρίονα και εκτιμώ ότι πρέπει να του φώναξε: ”Ελα να με βοηθήσεις” Έτσι τον οδήγησε στην αποθήκη και εκεί τον εκτέλεσε εν ψυχρώ».

«Όλα έγιναν έξω από το ταξί. Το όχημα ήταν κλειδωμένο και απείραχτο. Πήγα κι εγώ στο σημείο της εκτέλεσης του Κοσμά, το οποίο απέχει 50 μέτρα από από το ταξί, ακριβώς μπροστά στην είσοδο της αποθήκης του πατέρα του αστυνομικού. Δεν έχουν βρεθεί ακόμη η κερματοθήκη, το τάμπλετ, αλλά και το πορτοφόλι του Κοσμά. Ωστόσο, βρέθηκαν πάνω του γύρω στα 250 ευρώ που τα είχε τραβήξει από την τράπεζα για να πληρώσει την εφορία. Δεν γνωρίζω ποιο ήταν το κίνητρο του εκτελεστή του φίλου μου. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Κοσμάς ήταν άψογος χαρακτήρας, δεν του άρεσαν οι φασαρίες. Να σταματήσουν τα κουτσομπολιά ότι ο δολοφόνος γνώριζε το θύμα. Αυτά που ακούγονται πληγώνουν τη φήμη του φίλου μου και της οικογένειάς του.

12111

 

Ο ειδικός φρουρός μετά τη δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ειδικός φρουρός αμέσως μετά την δολοφονία του 52χρονου τηλεφώνησε στον σύζυγο της αδερφής της γυναίκας του και του ζήτησε 200 ευρώ δανεικά. Οι δυο τους έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της πόλης. Μόλις ο 30χρονος πήρε τα χρήματα, τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της είπε: «Θα πάω να σου ψωνίσω αυτά που μου ζήτησες». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επισκέφτηκε ένα σουπερ μαρκετ και αγόρασε, μεταξύ άλλων, ένα μπουκάλι μαρτίνι και μπίρες. Επέστρεψε στο σπίτι του και έφαγε μαζί με την σύζυγό του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα τον κάλεσαν από την υπηρεσία για να λάβει μέρος στις αστυνομικές έρευνες για το έγκλημα που ο ίδιος είχε κάνει. Όμως, περίπου στις 3 τα ξημερώματα αποκαλύφθηκε το ένοχο μυστικό που έκρυβε και οι συνάδελφοί του τον συνέλαβαν.

Αμίλητος στη φυλακή

Αμίλητος, ήσυχος και χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα, κρατείται ο ειδικός φρουρός στη δεύτερη πτέρυγα των φυλακών Φελλίου των Γρεβενών. Στην πτέρυγα των εργαζομένων όπως λέγεται στη γλώσσα των φυλακών. Δεν κρατείται σε ειδικό χώρο, αλλά σε κανονικό κελί, μαζί με άλλους τρεις Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή των συγκεκριμένων φυλακών δεν έγινε τυχαία. Επελέγη για λόγους ασφαλείας, μετά την αποκάλυψη ότι το 2014 είχε πυροβολήσει τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη.

Ο 30χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή παραπέμπεται από τον ανακριτή για δολοφονία και όχι για ληστεία. Η κατηγορία δείχνει ότι οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές αναζητούν άλλο κίνητρο.
Οι αναφορές σε τζόγο και σε χρέη του 30χρονου τα οποία ίσως του θόλωσαν το μυαλό και έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει φαίνεται ότι δεν πείθουν όσο και το κίνητρο της ληστείας για μερικά ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές αρχές είναι έτοιμες να διενεργήσουν έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα πάντα. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν τα δύο πρόσωπα, ωστόσο δεν προκύπτει από κανέναν και πουθενά οποιαδήποτε σχέση. Θύτης και θύμα λένε μάρτυρες και πληροφορίες μοιάζουν εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους. Έτσι στο μικροσκόπιο έχουν μπει τώρα με εντολή εισαγγελέα όλα τα τηλεφωνήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό. Οι αρχές θέλουν να δουν εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ των δύο ή εάν θύμα και θύτης είχαν επαφές με κοινά άτομα.

Πηγή: Εφημερίδα Ειδήσεις

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria