Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών,Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η κ. Παπανάτσιου παρουσίασε στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.
Η κ. Παπανάτσιου προσέθεσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή, αφορά όλους τους φορολογούμενους και όχι ειδικά τα πρόσωπα που κατέχουν τις συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις και υποστήριξε ότι το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (που εισήχθη με τον ν. 3986/2011) ήταν άδικο για όλους τους πολίτες, γιατί ο συντελεστής εισφοράς υπολογιζόταν σε ολόκληρο το εισόδημα και όχι στο κλιμάκιο του εισοδήματος. «Μια μικρή διαφορά στο εισόδημα μεταξύ δύο φορολογουμένων μπορεί να οδηγούσε σε μεγάλη διαφορά στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης» συμπλήρωσε.
Η κ. Παπανάτσιου αντέδρασε έντονα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ερωτώντα βουλευτή, λέγοντας ότι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι σημαίες, οι στολές, ο τρόπος οργάνωσης και ο τρόπος δράσης της Χρυσής Αυγής παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας «όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου». «Ξέρουμε ότι δεν έχει επιχειρήματα για να πείσει, παρά μόνο με μαχαίρια και λοστούς, τη βία και τον τρόμο. Η Χρυσή Αυγή θα ήθελε όχι μόνο να μην υπάρχει βουλευτική αποζημίωση, θα ήθελε να μην υπάρχουν Βουλή και βουλευτές» είπε η κ. Παπανάτσιου.
Επίσης, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να μην γραφούν στα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί του βουλευτή και ανέφερε: «το ποια είναι η σχέση της Χρυσής Αυγής με τον κοινοβουλευτισμό δεν περιμέναμε σήμερα μέσα από το συγκεκριμένο παραλήρημα να τη μάθουμε».