Σύσκεψη για τα ανταποδοτικά του TAP – Οι προτάσεις της Δυτικής Μακεδονίας

tap-kastoria
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Σύσκεψη για τα ανταποδοτικά του TAP – Οι προτάσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Ανταποδοτικά έργα ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνουν στις περιοχές απ΄ όπου θα διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Με αφορμή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα παρουσία εκπροσώπων των τριών περιφερειών, των αρμόδιων υπουργείων και της εταιρείας που διαχειρίζεται το έργο του αγωγού, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Γιώργος, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι οι προτάσεις που έγιναν για τη γρηγορότερη απορρόφηση χρημάτων προβλέπουν την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για τους νέους αγρότες, την ανάδειξη πολιτιστικών και αρχαιολογικών μνημείων και την προμήθεια αυτοκινήτων για την πολιτική προστασία, 38 ασθενοφόρων αλλά και πυροσβεστικών οχημάτων.

Τις προτάσεις τους παρουσίασαν και οι περιφέρειες. Ειδικότερα, από την Δυτική Μακεδονία προτάθηκε η υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης των κατοίκων για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων. Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μακεδονία οι δήμοι Κιλκίς και Νάουσας υπέβαλαν προτάσεις για την εγκατάσταση συστημάτων ύδρευσης, σε περιοχές όπου το νερό είναι ακατάλληλο. Η πρόταση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνει δράσεις για την προβολή των πολιτιστικών και αρχαιολογικών μνημείων που βρίσκονται πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

“Με αφορμή την πρόταση που έγινε για την προμήθεια οχημάτων, οι εκπρόσωποι των περιφερειών θέσαμε το θέμα της δυνατότητας λειτουργίας των οχημάτων αυτών από τους δήμους και του προσωπικού που θα χρειαστεί. Δεν θα καλύψουμε μέσω των ανταποδοτικών τελών που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, τα μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες που απορρέουν από υποχρεώσεις της κεντρικής διοίκησης” σημείωσε ο κ. Γιάννης Γιώργος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια