Οργή Μαξίμου για την ύποπτη διαρροή Reuters για εκλογές στην Ελλάδα

Αρχική » Ελλάδα » Οργή Μαξίμου για την ύποπτη διαρροή Reuters για εκλογές στην Ελλάδα

Οργή διαδέχεται την αρχική έκπληξη του Μεγάρου Μαξίμου για το παντελώς ανυπόστατο και εξόχως «ύποπτο», όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, δημοσίευμα του πρακτορείου IFR του Reuters για επικείμενη συνέντευξη Τύπου και δη με θέμα… προαναγγελία εκλογών.

 Όπως είπαν, στην «καλύτερη περίπτωση» ένα τέτοιο δημοσίευμα εντάσσεται στο πλαίσιο πίεσης προς την κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση με τους γνωστούς όρους, αφήνοντας αιχμές για την… χειρότερη περίπτωση.

Ενδεικτικό είναι ότι σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αφήνονται αιχμές ακόμη και για χρηματιστηριακά παιχνίδια.

Το τηλεγράφημα έκανε λόγο για «αόριστες φήμες» ότι σήμερα ή αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα των διαπραγματεύσεων και τον ρόλο της Γερμανίας. Όπως μάλιστα αναφέρει, υπάρχει «κουβέντα» ότι μπορεί ακόμα και να απειλήσει με εκλογές.

Στο ίδιο τηλεγράφημα σημειώνει ότι καταγράφεται ηρεμία στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς να διαμορφώνεται στο 7,18%.

Η επίμαχη διαρροή τέτοιων ανυπόστατων και αόριστων φημών από ένα διεθνές Μέσο του βεληνεκούς τους πρακτορείου Reuters, ειδικά σε μία συγκυρία πριν ολοκληρωθεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προκαλεί αν μη τι άλλο προκαλεί έντονο προβληματισμό και δεύτερες σκέψεις για τις προθέσεις πίσω από το δημοσίευμα…

Δείτε το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου

Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.

Είναι προφανές, ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…

ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια