Απειλεί εκ νέου ο Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, δόση δεν έχει!

Σκληρές δηλώσεις στο περιθώριο του Ecofin

Αρχική » Ελλάδα » Απειλεί εκ νέου ο Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, δόση δεν έχει!

«Από την Αθήνα εξαρτάται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ – Αφήνει να εννοηθεί ότι το Ταμείο υιοθετεί πλέον τις θέσεις του Βερολίνου για το χρέος και δεν θα πιέσει για ελάφρυνσή του

Όλο και πιο δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που απευθύνονται προς την Ελλάδα από την πλευρά των δανειστών, καθώς ο χρόνος περνάει και η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείνει, αλλά και η συζήτηση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σε ρόλο χρηματοδότη, παραμένει ανοιχτή.

Μιλώντας στο περιθώριο του σημερινού Ecofin, μία μόλις ημέρα μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που μόνο θετικά συμπεράσματα δεν έβγαλε για την Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν έχασε ευκαιρία για άλλη μια επίδειξη ισχύος.

«Το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας όλο το βάρος στην Αθήνα.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκταμίευσης χρημάτων προς την Ελλάδα, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα του χρέους, υποστήριξε ότι «ακόμα και οι εταίροι στην Ουάσινγκτον έχουν πλέον καταλάβει ότι η ελάφρυνση χρέους είναι αδύνατη υπό την νομοθεσία της ΕΕ», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να πιέσει άλλο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υιοθετώντας στο θέμα αυτό τις θέσεις των Ευρωπαίων.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια