NAFA – ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Aνοδικές τιμές με 100% πωλήσεις στην δημοπρασία της NAFA στο Τορόντο – Δυναμικό “παρών” των Ελλήνων Γουνοποιών

Αρχική » Γούνα » NAFA – ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δείτε  συγκεντρωμένα σε ένα άρθρο όλα όσα σας μετέφερε το oladeka.com καθημερινά και live από το Τορόντο καθ΄όλη τη διάρκεια της δημοπρασίας:

Απίστευτη και δυναμική συμμετοχή των Ελλήνων Γουνοποιών, οι οποίοι προχώρησαν

σε σημαντικές αγορές, ενώ – όπως ήταν φυσικό – κυριάρχησαν στις αγορές Black NAFA

Mε πωλήσεις 100% και ελαφρά άνοδο τιμών στα περισσότερα προσφερόμενα είδη, ολοκληρώθηκε η πρώτη δημοπρασία της περιόδου για το δημοπρατήριο της NAFAστο Τορόντο του Καναδά.

Στη δημοπρασία που ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 13, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αγοραστών από όλες τις αγορές (Πολυπληθέστερη συμμετοχή Κίνα Χονκ Κονκ, και Κορέα, Ελλάδα, Ρωσία, Ευρώπη και Αμερική), ενώ η συνολική προσφορά αποτελούνταν από 3,2 εκ. δέρματα.

Στην αίθουσα της δημοπρασίας όλες τις ημέρες ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη ζήτηση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές σε όλα σχεδόν τα προσφερόμενα είδη να σημειώσουν ελαφρά άνοδο, ενώ οι πωλήσεις ήταν 100%.

Η Ελλάδα κέρδισε τις εντυπώσεις

Εντυπωσιακή, όσο και εξαιρετική ήταν η παρουσία των 32 Ελλήνων αγοραστών στη δημοπρασία, ‘’κλέβοντας’’ για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις. Οι Έλληνες γουνοποιοί, απέδειξαν για μία κόμη φορά, ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσο αφορά κυρίως την προώθηση των προϊόντων τους στη ρωσική αγορά, δήλωσαν ‘’παρών’’ στέλνοντας ισχυρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Οι Έλληνες αγοραστές είχαν δυναμική παρουσία σε όλα σχεδόν τα προσφερόμενα είδη, προχώρησαν σε σημαντικές αγορές πρώτης ύλης, ενώ εξασφάλισαν ένα top-lot και παράλληλα διεκδίκησαν το Black NAFA  M και τα LynxCuts.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες EGO GRUP – ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ και VITANIOTIS ανταγωνίστηκαν σθεναρά την προσφορά του top-lot Black NAFA M, το οποίο τελικά πήγε σε Κινέζικα χέρια της εταιρείας  ΑΙFIMI FUR της φάρμας Zimpal Mink, ενώ ο brokerNαούμ Δίτσιος διεκδίκησε για λογαριασμό της εταιρείας Divines Furs του Γιώργου Παπαδάκη το top-lot Lynx Cuts, το οποίο, απέκτησε ο Ιταλικός οίκος FENDI, πάνω από 3,500 $. Επίσης, η εταιρεία EGO GRUP– ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, μετά από ισχυρό ανταγωνισμό με δύο Κινέζικες εταιρείες, κατάφερε και εξασφάλισε το top-lot στα White Males, έναντι 290 $.

Η ποιότητα των δερμάτων της NAFA σε συνδυασμό με το δυναμικό marketing και της υποστήριξης που παρέχει στους πελάτες της, είναι η βασικότερη αιτία που οι Έλληνες γουνοποιοί εξακολουθούν να εμπιστεύονται και να επιλέγουν τα προϊόντα της NAFA. Άλλωστε, την επί σειρά ετών υποστήριξη των Ελλήνων αγοραστών και ειδικά των ‘’πιστών’’ πελατών την αναγνωρίζει απόλυτα το δημοπρατήριο της NAFA και όπως έχει αποδειχθεί αποδίδει τα μέγιστα και υπάρχουν αμοιβαία οφέλη.

Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες αγοραστές πρωταγωνίστησαν στα BLACK Nafa M, όπως επίσης ξεχώρισαν στα Sableκαι Lynx, ενώ και στα ανοιχτά χρώματα εξασφάλισαν σημαντικές ποσότητες. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν κατά τη δημοπρασία και αυτές ήταν οι :

EGO GRUP– ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΛΕΤΣΙΔΗΣ-ΝΑΝΑΣ, EMFASI (ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΖΕΜΟΠΟΥΛΟΣ), ESTEL (ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ), FINNETSA FURS (MAΛΕΓΚΑΝΟΣ-ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ), ΣΙΑΜΟΣ-ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗΣ, VITANIOTIS, καθώς επίσης και οι γνωστοί broker Ναούμ Δίτσιος, Χρήστος Koτσαμποικίδης και ChrisSoukas, ενώ υπήρξε σημαντική συμμετοχή και από τους υπόλοιπους Έλληνες αγοραστές.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Από την πρώτη κιόλας μέρα της δημοπρασίας η αίθουσα του δημοπρατηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, αφού ίσως για πρώτη φορά, προσφέρθηκαν την ίδια ημέρα τα περιζήτητα Βlack NAFA, αρσενικά και θηλυκά (από 360,000 έκαστος), όπως επίσης και τα Mahogany (από 250,000 έκαστος).

Ο ανταγωνισμός, όπως αναμενόταν άλλωστε με αυτά τα προσφερόμενα είδη ήταν έντονος και ισχυρός και η αίθουσα στην κυριολεξία πήρε ‘’φωτιά’’.  Η Ελλάδα κυριάρχησε στις αγορές των Black NAFA M, με καλή υποστήριξη από την Ρωσία. Οι πωλήσεις 100% με άνοδο τιμών 15%. Κίνα και Κορέα  -ως συνήθως  -ανταγωνίστηκαν στα Black NAFA F, με πωλήσεις 100% και άνοδο 10%.

Τα Mahogany Μ, είχαν υποστήριξη από όλες σχεδόν τις αγορές, ενώ στα F πρωταγωνίστησαν Κίνα και Κορέα, με πωλήσεις 100% και αύξηση 10% έκαστος.

Ωστόσο και δεύτερη ημέρα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική με την προσφορά 375,000 Demi Brown Μ με πωλήσεις 100% και αύξηση κατά μ.ο. 5-15%. Τα προσφερόμενα 50,000 Silverblue Μ σημείωσαν άνοδο 10-15%, έναντι 10% των Silver blue F. Eπίσης, τα 100,000 Pearl M παρουσίασαν αύξηση 5%, ενώ η καλύτερη ποιότητα των Pearl F, 15-20% με την Κορέα να  είναι η κύρια αγορά.

Η εξαιρετική συλλογή των 17,000 cam/AmSable, πουλήθηκε 100% κάτω από ισχυρό ανταγωνισμό, σημειώνοντας κατακόρυφη άνοδο 40%-70% (ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα). Κυρίαρχες αγορές η Κορέα, η Ελλάδα, η Κίνα και η Ιταλία.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η τρίτη ημέρα της δημοπρασίας με την προσφορά 375,000 Demi Brown F, με πωλήσεις 100% και άνοδο κατά μ.ο. 5%-15%, με την Κορέα να είναι η κυρίαρχη αγορά.

Πωλήσεις 100%, με σημαντική αύξηση τιμών 10-20% σε σχέση με τα επίπεδα του Ιουνίου 2016 σημείωσαν τα 60,000 Sapphire και τα 70,000 Blue Iris, όπου και εδώ κυριάρχησε η Κορέα. Επίσης, ελαφρά άνοδο είχαν και τα 30,000 Violet και τα 10,000 Unigue Mutations, ενώ μια μικρή συλλογή των 4,000 Lynx Cut πουλήθηκε σε πολύ καλές τιμές.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με την προσφορά των 175,000 White M και F με 100% πωλήσεις και άνοδο 5-10%, ενώ τα θηλυκά 10-15%. Τέλος τα προσφερόμενα 140,000 Pastel Fκαι M, είχαν πωλήσεις 100%, με άνοδο κατά μ.ο. 10%.

Το δημοπρατήριο της NAFA εκφράζει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους  αγοραστές που συμμετείχαν σε αυτήν την δημοπρασία οι οποίοι στήριξαν και εμπιστεύτηκαν για μία ακόμη φορά τα προϊόντα μας και τους εύχεται καλές δουλειές.

Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8 με 15 Μαΐου 2017 (ημερομηνίες επιθεώρησης 3-7 Μαΐου)

NAFA-2017

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια