Happify: H εφαρμογή που θα σε “ανεβάσει”

Με βάση την επιστήμη της ψυχολογίας, η διαδρομή προς την ευτυχία ορίζεται από δύο συνιστώσες. Το συναίσθημα και την αντίληψη.

Η κεντρική ιδέα πίσω από Happify είναι η σωστή καθοδήγηση του χρήστη στη διαδρομή μέσω μίας διασκεδαστικής εμπειρίας.

Κάθε δραστηριότητα και κάθε απαιχνίδι της εφαρμογής βασίζεται στην επιστημονική έρευνα νευροεπιστημόνων και ψυχολόγων κορυφαίων πανεπιστημίων όπως το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ,

έχει ως στόχο να διδάξει και να ενισχύσει τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να οδηγηθεί ο χρήστης στην ευτυχία.

Η όλη διαδικασία βασίζεται σε πέντε βασικές αρχές ¨STAGE”.

Η Acacia Parks, μία από τους επικεφαλής συμβούλους του Happify και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Hiram College, εξηγεί το ακρωνύμιο:

“S” (savor) σημαίνει “γεύομαι”. Προτρέπει τους χρήστες να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους και τις εμπειρίες τους την παρούσα στιγμή.

“Τ” (thank) σημαίνει “ευχαριστώ”. Προτρέπει τους χρήστες να είναι ευγνώμονες για οτιδήποτε έχει υπάρξει ή υπάρχει στη ζωή τους.

“A” (aspire) σημαίνει “φιλοδοξώ”. Ο χρήστης μαθαίνει να στοχεύει με θάρρος στην οικοδόμηση μίας σταθερής αίσθησης αισιοδοξίας.

“G” (give) σημαίνει “δίνω”. Για την ενίσχυση της ικανότητας του χρήστη να μοιράζεται, συναισθήματα, ιδεές ακόμη και αγαθά.

“E” (empathize) σημαίνει “συμπάσχω” και στοχεύει στην βελτιστοποίηση της ικανότητας του χρήστη να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων.

Happify 1

Ο ενδιαφερόμενος, μετά την εγγραφή του, απαντά σε αρκετές ερωτήσεις που σκιαγραφούν το προφίλ του, και αφού τα στοιχεία επεργαστούν, εμφανίζονται τα καταλληλότερα μονοπάτια στα οποία πρέπει να περπατήσει και να εξασκηθεί για να οδηγηθεί στην ευτυχία.

Με 1.500.000 ενεργούς χρήστες, το Happify λειτουργεί ως καθημερινός απολογισμός.

Αυτός είναι και ο βασικός σκοπός της εφαρμογής. Να μπορέσει ο χρήστης να εκτιμήσει τις καλές στιγμές και να μην στέκεται στα αρνητικά. Η εφαρμογή βοηθά τον χρήστη να το αντιληφθεί πως τα αρνητικά υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν για να μπορούμε να εκτιμάμε τις θετικά. Στο τέλος κάθε μέρας ο χρήστης βαθμολογείται, επιβραβεύεται και λαμβάνει μία ψυχολογική συμβουλή.

Το 86% δήλωσε πως μετά την ολοκλήρωση των κύκλων εκπαίδευσης, νιώθει πιο “ανεβασμένο” και επιστρέφει στην εφαρμογή συχνά για να συντηρήσει την κατάστασή του.

Η ευτυχία, σίγουρα δεν βασίζεται σε μια εφαρμογή του κινητού. Ίσως όμως το happify μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria