Συναντήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στην Αθήνα - OlaDeka

Συναντήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στην Αθήνα

Από 31 Ιανουαρίου μέχρι 2 Φεβρουαρίου 2017, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας , εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Κοσμίδη και τον Οικονομικό Σύμβουλο αυτής κ. Νίκο Ρίζο πραγματοποίησαν στην Αθήνα τις εξής συναντήσεις :

● Στις 31 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με την Υπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, και παρουσία της Βουλευτή Νομού Καστοριάς του ΣΎΡΙΖΑ κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με τα παρακάτω θέματα:
– Επαναφορά των προνομίων της βιοτεχνικής Ζώνης της Γούνας.
– Απαλλαγή από τον φόρο πολυτελείας της χαμηλής αξίας των ετοίμων γουναρικών και κλιμακωτή εφαρμογή του φόρου για τα πολύ υψηλής αξίας, για τις λιανικές πωλήσεις που πραγματοποιούνται εντός της Ε.Ε.
– Δειγματοληπτικός έλεγχος των εξαγωγών των γουναρικών, που προέρχονται από πρώτες ύλες του καθεστώτος της Ενεργητικής Τελειοποίησης.
– Επαναλειτουργία του Τελωνείου Σιάτιστας.

● Στις 1 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της κινητής περιουσίας του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.

● Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τα υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου της Ινδίας, περί απαγόρευσης εισαγωγής γουνοδερμάτων, βιζόν, σαμούρια, αλεπούς.
Επισημάνθηκε από τον οικονομικό Σύμβουλο της ΕΟΓ κ. Νίκο Ρίζο, ότι η απόφαση αυτή της Ινδίας, αντιβαίνει στους κανόνες του Π.Ο.Ε. και στην συνθήκη της Ουάσιγκτον, Συνθήκη CITES.
Ήδη συντάσσεται το έγγραφο, προκειμένου να δοθεί ως ρηματική διακοίνωση μέσω του Υπουργείου των Εξωτερικών.

●Επίσης την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, όπου κατατέθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα δομής στήριξης ανέργων Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και Δήμου Βοϊου και επανακατατέθηκε το πρόγραμμα στήριξης υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

● Στις 2 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων κα Ειρήνη Γιαλούρη, όπου συζητήθηκαν το θέμα επαναλειτουργίας του Τελωνείου Σιάτιστας, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την διευκόλυνση των εξαγωγών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria