Στα χωράφια του Μασούτη μπαίνει η αλυσίδα Κρητικός

Με συγχωνεύσεις και εξαγορές σε περιφερειακό επίπεδο συνεχίζει να αναδιατάσσεται ο χάρτης της ελληνικής αγοράς σούπερ μάρκετ.

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Στα χωράφια του Μασούτη μπαίνει η αλυσίδα Κρητικός

Την ώρα που τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο εγχείρημα διάσωσης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη και την ημερομηνία-ορόσημο της 14ης Φεβρουαρίου σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Κρητικός ΑΕ, αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, ενέταξε στο άρμα της την αλυσίδα Γρηγοριάδης, δημιουργώντας ένα σχήμα που αριθμεί 152 καταστήματα λιανικής και ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 240 εκατ. ευρώ.

Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι με την εξαγορά αυτή η Κρητικός αποκτά πρόσβαση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας, μπαίνοντας ουσιαστικά στα χωράφια του Μασούτη, ο οποίος, με τζίρο της τάξης των 750 εκατ. ευρώ παραμένει, τουλάχιστον για την ώρα, ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γρηγοριάδης είναι το ισχυρότερο δίκτυο λιανικής στη Δυτική Μακεδονία, διαθέτοντας 1 κέντρο logistics και 40 καταστήματα πώλησης στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καρδίτσας. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 4 κέντρα logistics και τα 112 καταστήματα που ήδη διαθέτει η Κρητικός σε επτά νομούς της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος όμιλος θα έχει πλέον παρουσία σε 12 νομούς της χώρας.

Η τράπουλα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες περιφέρειες δεν αποκλείεται να ανακατευτεί εκ νέου, εάν και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το ντηλ Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο τελευταίος θα πάρει υπό τον έλεγχό του τα πολυάριθμα καταστήματα της Μαρινόπουλος στην ελληνική επαρχία –πέραν των 22 που, βάσει της απόφασης της Επ. Ανταγωνισμού, πρέπει να βγάλει στο σφυρί–, διεκδικώντας μερίδια από ισχυρούς τοπικούς παίκτες.

Για να γίνει αυτό, βεβαίως, θα πρέπει να ξεπεραστεί ο κάβος της ερχόμενης Τετάρτης, 14ης Φεβρουαρίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο αλυσίδες. Οι προσπάθειες των εμπλεκομένων επικεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες στη μετάθεση της προθεσμίας τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι η καταληκτική προθεσμία για την άσκηση τριτανακοπών επί της απόφασης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης είναι η 20η Φεβρουαρίου 2017.

Μέσα σε όλα αυτά, η My Market, συμφερόντων Παντελιάδη, που πρόσφατα απέκτησε τον έλεγχο του Βερόπουλου, ανακοίνωσε ότι μπαίνει στο διαδικτυακό λιανεμπόριο προχωρώντας σε στρατηγική συνεργασία με το ελληνικό online σούπερ μάρκετ welovesupermarket.gr.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια