Εμπλοκή για τις νέες ταυτότητες – Πού «κολλάει» η διαδικασία - OlaDeka

Εμπλοκή για τις νέες ταυτότητες – Πού «κολλάει» η διαδικασία

Στα 80 εκατ. ευρώ, το κόστος δηλαδή για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας φαίνεται ότι «κολλάει» η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι αν το κονδύλι δεν εξασφαλιστεί από τον κρατικό κορβανά τότε το κόστος θα πρέπει να μετακινηθεί στους πολίτες που θα κληθούν να καταβάλουν ποσό περίπου 10 ευρώ για κάθε μια νέα ταυτότητα.

Για την καθυστέρηση ενημερώθηκαν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αμερικανικά στελέχη που μετέβησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση που γίνεται κάθε χρόνο για την παραμονή της Ελλάδας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας.

Οι Αμερικανοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκαν ότι οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΛΑΣ ολοκλήρωσαν το έργο τους μήνες πριν και από εδώ και πέρα είναι θέμα πολιτικής βούλησης πότε το σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή.

Αρμόδιες πηγές, πάντως, επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν έως και 15 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασίας του διαγωνισμού που σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δείξουν ανοχή για να παραμείνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα καθώς οι Αμερικανοί συνεχώς αναφέρουν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και χρησιμοποιούνται για την έκδοση πλαστών διαβατηρίων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria