Άσχημα μαντάτα από το Τόκιο.Εκτός Ολ.προγράμματος η ελαφρια τετράκωπος των ανδρών

Αρχική » Ελλάδα » Άσχημα μαντάτα από το Τόκιο.Εκτός Ολ.προγράμματος η ελαφρια τετράκωπος των ανδρών

Δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις έλαβε κατά την συνεδρίασή του στο Τόκιο το Έκτακτο συνέδριο των χωρών μελών που απαρτίζουν την διεθνή ομοσπονδία Κωπηλασίας ,η μια εκ των οποίων επηρεάζει , αρνητικά δυστυχώς και την Εθνική ομάδα.

Μετά από πρόταση της FISA προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών στο Ολυμπιακό πρόγραμμα αντικαθιστά το αγώνισμα της τετρακώπου ελαφρών βαρών των ανδρών με το αγώνισμα της τετρακώπου των γυναικών. Η πρόταση πέρασε με ψήφος 94 υπέρ ενώ 67 ψήφισαν υπέρ της εναλλακτικής πρότασης τεσσάρων εθνικών Ομοσπονδιών (Αυστραλία, Κίνα Δανία,Ελβετία) να αντικατασταθεί η βαριά τετράκωπος των ανδρών με την ελαφριά τετράκωπο των γυναικών.

Και στις δυο περιπτώσεις η χώρα μας θα ήταν χαμένη αφού τόσο η βαριά τετράκωπος όσο και η ελαφριά κατάφεραν βρίσκονται στην ελίτ του κόσμου και να πάνε στο Ρίο όπου μπήκαν στην πρώτη οκτάδα. Τελικά το κακό ήταν ακόμα μεγαλύτερο γιατί η χώρα μας έχοντας παράδοση στα ελαφρά βάρη θα στερηθεί μιας δυνατότητας παραπάνω να δώσει το παρών σε μεγάλα γεγονότα.

Η άλλη απόφαση είχε να κάνει με τους Παρολυμπιακούς αγώνες που πλέον θα διεξάγονται σε απόσταση 2000μ. κι όχι σε 1000μ. που ήταν μέχρι τώρα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της καλύτερης ενσωμάτωσης των παραολυμπιακών αγωνισμάτων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Σε άλλα θέματα αποφασίστηκε η δυνατότητα συμμετοχής πηδαλιούχων ανδρών ή γυναικών σε αντίθετου φύλου πληρώματα αρκεί το βάρος τους να μην ξεπερνά τα 55κ. ενώ η Αμερικανική Σαμόα έγινε το 151ο μέλος της FISA που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυση της.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια