Η Νορβηγία ξεκίνησε από σήμερα την κατάργηση των FM - OlaDeka

Η Νορβηγία ξεκίνησε από σήμερα την κατάργηση των FM

Αντικαθιστώνται πλέον από το Digital Audio Broadcasting (DAB), κάτι που προκαλεί την έντονη αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι καλούνται πλέον να κάνουν ακριβές μετατροπές στα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων τους

Από σήμερα, οι κάτοικοι της βόρειας Νορβηγίας που ανοίγουν τα ραδιόφωνα του αυτοκινήτου τους, καθώς πηγαίνουν ή επιστρέφουν στην εργασία,  θα ακούνε το γλυκό ήχο του … τίποτα.

Σε μια παγκόσμια πρωτιά, η νορβηγική κυβέρνηση άρχισε να απενεργοποιεί το ραδιοφωνικό δίκτυο των FM της χώρας, από σήμερα το πρωί. Η διακοπή ξεκίνησε στην πόλη της Αρκτικής Μπόντο, και θα εξαπλωθεί σιγά σιγά προς το νότο κατά τη διάρκεια του έτους.

bondo_norway

Τα FM θα λειτουργούν πλέον μέσω του Digital Audio Broadcasting, το οποίο είναι φθηνότερο και, όπως  λένε οι υποστηρικτές του, προσφέρει πιο αξιόπιστη ποιότητα ήχου. Ως εκ τούτου, έχει χώρο για περισσότερα κανάλια και προσφέρεται για νέες υπηρεσίες όπως την αρχειοθέτηση εκπομπών.

Παρά το γεγονός ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  προγραμματίζουν ανάλογες διακοπές- η Ελβετία είναι η επόμενη στη σειρά – τέτοιες αλλαγές κρίνονται ως πιο επείγουσες στη Νορβηγία, η οποία είναι αραιοκατοικημένη και η τοπογραφία της κάνει πιο ακριβό το σήμα των FM για όλους.

Αλλά υπάρχουν κάποιες προβλήματα στο νέο σύστημα, πιο πολύ από την πλευρά του χρήστη. Τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν είναι εξοπλισμένα με DAB ραδιόφωνα, και η προσαρμογή μπορεί να είναι ακριβή. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο το 17% των ερωτηθέντων υποστήριξε τη διακοπή. «Είναι εντελώς ηλίθιο, δεν χρειάζομαι άλλα κανάλια από αυτά που έχω ήδη»  δήλωσε ο κάτοικος του Όσλο Eivind Sethov στο AFP.

Σε απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η απόφαση θα είναι κακότυχη, το Μπόντο έκλεισε τον τοπικό σταθμό των FM του, χθες, 11 Ιανουαρίου στις 11:11:11 το πρωί.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria