Γενική Συνέλευση των αγροτών στην Π.Ε. Καστοριάς την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου - OlaDeka

Γενική Συνέλευση των αγροτών στην Π.Ε. Καστοριάς την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Κάλεσμα εν όψει κινητοποιήσεων απευθύνει στους αγρότες της Καστοριάς η επιτροπή Μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Μετά τα Μέτρα που πέρασε η Κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και Φορολογικό που είναι η εφαρμογή του Μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015.

Το υπερβολικό κόστος παραγωγής με αυξημένο ΦΠΑ στα εφόδια στο 24% από 13% (Φυτοφάρμακα – Αγροτικά εφόδια). Το αυξημένο κόστος στην ενέργεια (Πετρέλαιο – Ρεύμα). Τα αυξημένα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς ανταπόδοση. Οι αυξημένοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Οι πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων. Καθώς και η ΚΑΠ που εφαρμόζεται χωρίς να στηρίζει την παραγωγή.

Η εφαρμογή του Νέου Ασφαλιστικού και το Νέο Φορολογικό  θα εξοντώσει τους αγρότες οικονομικά. Συν τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ (χωράφια , αποθήκες, σταβλικές εγκαταστάσεις) –στο Νερό – στα Ψεκαστηκά και ο φόρος επιτηδεύματος μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα. Μας αναγκάζει να βγούμε στους Δρόμους.

Θεωρούμε ότι ο Αγροτικός τομέας οδηγείται σε αφανισμό. Πλήττεται η παραγωγή στη χώρα και την κάνει υποταγμένη στις εξαρτήσεις των Δανειστών και σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα που μπορούν να παραχθούν στη χώρα με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Οδηγούμαστε στην συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια με αποτέλεσμα να χαθούν όλοι οι μικρομεσαίοι παραγωγοί που είναι οι ραχοκοκαλιά της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Καλούμε όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Π.Ε Καστοριάς σε Γενική Συνέλευση στην Π.Ε Καστοριάς την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 12:00 μμ για να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ενόψει των κινητοποιήσεων που οργανώνονται σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.”

 

Η Επιτροπή Μπλόκων 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria