Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 για την διάσωση των υδρόβιων πουλιών στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

Ρεπορτάζ: Θ. Τσιόπρα

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 για την διάσωση των υδρόβιων πουλιών στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

Το τοπίο με την παγωμένη λίμνη στην Καστοριά είναι εντυπωσιακό. Ωστόσο, για τα υδρόβια πουλιά που έχουν καταφύγει εκεί αποτελεί πρόβλημα επιβίωσης, καθώς δυσκολεύονται να βρουν τροφή. Δήμος, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι και κάτοικοι σπεύδουν σε βοήθεια.

Το ρεπορτάζ μετέδωσε η ΕΡΤ3:

Και η ΕΡΤ1:

Σκαπτικό μηχάνημα σπάει τον πάγο της λίμνης και δημιουργεί χώρους για να τραφούν τα υδρόβια πουλιά, ενώ, εθελοντές της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς ρίχνουν καλαμπόκι κοντά στα σημεία όπου έσπασε ο πάγος.

Κύκνοι, πάπιες, και άλλα υδρόβια πουλιά συγκεντρώνονται για να τραφούν και να ξεδιψάσουν.

Δήμος, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι και κάτοικοι φροντίζουν ώστε τις παγωμένες αυτές ημέρες να μην λείψει τροφή στα πουλιά της λίμνης.

Η λίμνη παραμένει παγωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς της, με αποτέλεσμα τα περισσότερα υδρόβια πουλιά να μεταναστεύσουν νοτιότερα.

Δεκάδες κύκνους και άλλα υδρόβια πτηνά που παγιδεύτηκαν στον πάγο, απεγκλώβισαν εθελοντές της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η λίμνη της Καστοριάς είναι καταχωρημένη στον κατάλογο των σημαντικών περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Πηγή 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια