Στα «λευκά» Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα

Βίντεο και φωτό

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Στα «λευκά» Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από χτες το βράδυ στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

KALLITHEA-KASTORIA-XIONIA-2017

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα και λόγω της χθεσινοβραδυνής χιονόπτωσης και του παγετού σε ορισμένα σημεία, τα οχήματα που κυκλοφορούν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί έκανε την εμφάνιση του ο ήλιος η θερμοκρασία είναι 2 βαθμοί Κελσίου. Ανοιχτός είναι από τις 8 το πρωί ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, ο οποίος έκλεισε τα ξημερώματα για προληπτικούς λόγους. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι -6 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -4, στο Κιλκίς και στην Κοζάνη -3 και στην Καστοριά -2. Ακόμα χαμηλότερη είναι θερμοκρασία στα χιονοδρομικά κέντρα, όπου αγγίζει στα 3-5 Πηγάδια και στον Λαϊλιά τους -8, στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και στο Σέλι τους -12.

Στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας η κυκλοφορία διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χειμερινών ελαστικών. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29.

Στον νομό Καστοριάς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Καστοριάς-Φλώρινας, Καστοριάς-Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), Καστοριάς -Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Γάβρου).

Στον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια (επαρχιακές οδοί Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου, Νάουσας 3-5 Πηγαδιών). Ακόμη, αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων Βέροιας-Κοζάνης και Βέροιας Δασκίου.

Στον νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Άρνισσας -Παλαιού Αγίου Αθανασίου Άρνισσας -Παναγίτσας και Άρνισσας -Γραμματικού.

Στις Σέρρες, απαγορεύεται από τις 2μμ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η κυκλοφορία των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στον δρόμο που οδηγεί προς την ιμονή Εικοσιφοίνισσας και στην δημοτική οδό Πρώτης-μονής Αναλήψεως του Σωτήρος. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδού Προμαχώνα-Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου-Καρυδοχωρίου.

Τέλος, στο Κιλκίς, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων.

xioni-paralia

kastoria-panorama-2017

Η θερμοκρασία στην Κοζάνη μέχρι και αργά χτες το απόγευμα ήταν γύρω στους 7 βαθμούς κελσίου, με μία ήπια σχετικά βροχόπτωση.

kastoria-xeimonas

Το σκηνικό άλλαξε απότομα μετά τις 21:00, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση ισχυρών βοριάδων και κατά συνέπεια την ισχυρή χιονόπτωση​, όπως ήταν αναμενόμενο.

kastoria-xionia

 

 

 

XIONIA-2017-KASTORIA

XIONIA-KASTORIA-2017-1

XIONIA-KASTORIA-2017

XIONIA-KASTORIA

XIONIA

xionismenh-kastoria-2017

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Πτολεμαΐδα.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα από χθες το απόγευμα και αποτέλεσμα του συνδυασμού χιονόπτωσης και ανέμων που επικρατούν είναι αφενός μεν τα πάντα να έχουν καλυφθεί από χιόνι, αφετέρου δε το οδόστρωμα να είναι επικίνδυνα ολισθηρό, ακόμα και μέσα στην πόλη, πολύ δε περισσότερο στα ορεινά.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας έριξαν αλάτι στο σύνολο του επαρχιακού ορεινού δικτύου ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν όπου υπήρχε πρόβλημα στο εθνικό δίκτυο και την Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.

Η αστυνομική διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας σημειώνει ότι για την κίνηση οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς – Φλώρινας από το 18ο έως το 28ο χλμ. μέσω Βιτσίου, Καστοριάς – Αμυνταίου από το 27ο έως το 34ο χλμ. μέσω Κλεισούρας, Καστοριάς – Ιωαννίνων από το 35ο έως το 45ο χλμ. μέσω Κοτύλης και στον δρόμο Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής από το 10 ο έως το 25ο χλμ. μέσω Γαύρου. Επίσης χρειάζονται αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο της Φλώρινας και της Π. Ε Κοζάνης.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια