Στα «κάγκελα» ο δήμαρχος Βοΐου για τα διόδια στον κάθετα άξονα της Εγνατίας - Καλεί σε ξεσηκωμό όλους του Δυτικομακεδόνες - OlaDeka

Στα «κάγκελα» ο δήμαρχος Βοΐου για τα διόδια στον κάθετα άξονα της Εγνατίας – Καλεί σε ξεσηκωμό όλους του Δυτικομακεδόνες

ΜΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΒΟΙΟΥ, ΜΗ! ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΛΑΡΤΖ ΚΑΙ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ

DIODIA-KASTORIA

Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για κατασκευή σταθμού διοδίων στην περιοχή   Αλιάκµονα επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος  κάλεσε άμεσα τους συνεργάτες του για να λάβουν θέση επί του θέματος.

Συγκεκριμένα ο νέος σταθμός διοδίων στον Αλιάκµονα, περιοχή που ανήκει γεωγραφικά στον Δήμο Βοΐου, διακόπτει την «ελεύθερη» διέλευση των οχημάτων, αφού αυτή θα γίνεται μόνον κατόπιν καταβολής κομίστρου, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Μάλιστα, η εκτιµώµενη αξία του έργου, εκτιμάται στο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η ολοκλήρωση εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου ορίζεται σε 180 ημέρες, μετά τη λήξη των απαιτούμενων διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος Βοΐου λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία, πρότεινε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποφανθεί το ανώτατο θεσμικό όργανο σχετικά. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο κάθετος άξονας Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, κατασκευάστηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όπου η εγκατάσταση σε αυτόν το δρόμο, σταθμού διοδίων ιδιωτικής εταιρείας θα αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος προτείνει την άμεση κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων στους συναρμόδιους Υπουργούς το συντομότερο, δεδομένου ότι η λειτουργία των διοδίων θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες, όπου βεβαίως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην όποια εναπομείναντα τουριστική επισκεψιμότητα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria