ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αρχική » Ελλάδα » ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει την εκδήλωση κοπή Πίτας των Βλάχων στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος περίπου 1400 χορευτές Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων μελών της ΠΟΠΣΒ.pita-vlaxoi

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων αποτελεί το Δευτεροβάθμιο όργανο 130 Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων από όλη την Ελλάδα.( Νομοί : Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης ,Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας , Κοζάνης, Φλώρινας , Καστοριάς , Γρεβενών, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας).

prosklisi-pita

 

Καταστατικός σκοπός της Ομοσπονδίας μας είναι η ανάδειξη και η προβολή της συνεισφοράς του Βλαφώνου Ελληνισμού στο ιστορικό κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεώτερης Ελλάδας, η διατήρηση της μακραίωνης πολιτιστικής μας παράδοσης ως πολιτισμικής έκφανσης του Ελληνισμού, και η μεταλαμπάδευσή της στις νεώτερες γενεές.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Βλάχικη Βραδιά

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια