Κατηγορούν τον Σόρος ότι προετοιμάζει αποσταθεροποίηση στη Βουλγαρία - OlaDeka

Κατηγορούν τον Σόρος ότι προετοιμάζει αποσταθεροποίηση στη Βουλγαρία

Το ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, που έχει απήχηση στη Βουλγαρία, προειδοποίησε ότι προετοιμάζεται «Μαϊντάν», δηλαδή «πλατεία εξοργισμένων», κατά του εκλεγέντα προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Ράντεφ στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti δημοσίευσε απόψεις του Ιγκόρ Ψενιτσνίκοφ, που επικαλούνταν «βουλγαρικά ηλεκτρονικά μέσα» ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν «διαδηλώσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα από ορισμένα κόμματα που στρέφονται κατά της εκλογής του Ράντεφ».

Ο συντάκτης είναι σύμβουλος του νέου διευθυντή του Ινστιτούτου, Μιχαήλ Φράντκοφ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Στη δημοσίευση του Ria Novosti με τίτλο «Ποιος μαγειρεύει Μαϊντάν στη Βουλγαρία», ο Ιγκόρ Ψενίτσνίκοφ ισχυρίζεται ότι η διαμαρτυρία κατά του Ράντεφ είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο από οργανωμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ποδηγέτηση της κοινωνίας.

Ο συντάκτης αναφέρει ρητά ότι αυτές οι οργανώσεις συνδέονται πνευματικά με εκείνες των ρωσικών που προέβησαν σε επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και αυτές συνδέονται με το ίδρυμα του Τζορτ Σόρος και το ίδρυμα «Η Αμερική για τη Βουλγαρία».

Μάλιστα ο συντάκτης αναφέρει ότι οι ΜΚΟ αυτές θα πληρώσουν «ενεργούς πολίτες» για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, δηλαδή σε άτομα μέχρι 40 ετών, το ποσό των 30 ευρώ ανά ημέρα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Τα συνθήματα έχουν, ήδη, ετοιμασθεί και θα είναι κατά του νέου προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική mediapool.bg το σκηνικό αυτό έχει οργανωθεί μετά από τη νίκη του Ράντεφ στην προεδρία της Βουλγαρίας, μία ένδειξη ότι οι Βούλγαροι επιδιώκουν μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria