Βερολίνο: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ

Αρχική » Οικονομία » Βερολίνο: Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Η Γερμανία αναμένει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο προετοιμάζεται για τη συνέχιση του προγράμματος χωρίς το Ταμείο.

«Έξακολουθούμε να αναμένουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου. «Για εμάς η συμμετοχή του αποτελεί μια δέσμευση και είναι απαραίτητη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για μια συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Οπως αναφέρει η Bild, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή της Γερμανίας, στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, επισημαίνει ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη Bild, η Μπούντεσταγκ πρόκειται να ψηφίσει για το τροποποιημένο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο ESM δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Από την πλευρά το ο βουλευτής Έκχαρτ Ρέμπεργκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα Οικονομικών και Προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Μπούντεσταγκ θα πρέπει να ψηφίσει για να εγκρίνει ξανά το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ.

«Όμως δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο επί του παρόντος», υπογράμμισε ο Ρέμπεργκ.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια