Εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές θα τοποθετηθούν στη Δυτική Μακεδονία (και στην Καστοριά) - OlaDeka

Εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές θα τοποθετηθούν στη Δυτική Μακεδονία (και στην Καστοριά)

Στην τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών , οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους της Δυτικής Μακεδονίας, προχωράει η Περιφέρεια.

Ήδη ξεκίνησε η συνεργασία της αντιπεριφέρειας Υγείας και του κ. Σταύρου Γιαννακίδη με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Ηλία Κάτανα, τους 12 Δήμους,την  Αστυνομική Διεύθυνση, Στρατό Ξηράς, ΕΚΑΒ  και τις Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να επιλεγούν οι θέσεις που θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές.

siskepsi_apinidotes2

Όπως αναφέρει σχετικά ο κ. Γιαννακίδης, οι εν λόγω επινιδωτές θα μπουν σε κτίρια, κεντρικές πλατείες και σε χώρους μαζικής συνάθροισης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπουν περί τους 25-30 απινιδωτές σε επιλεγμένα σημεία, προκειμένου σε περίπτωση καρδιακού συμβάντος να χρησιμοποιηθούν άμεσα και να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Στον σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής είναι και η ενημέρωση των πολιτών με ημερίδες και η εκπαίδευσή τους στη χρήση επινιδωτών.
«Η αντιμετώπιση τυχόν αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σώζει ζωές, ποσοστό 15-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Η ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή > 85% που είναι απινιδώσιμος ρυθμός. Η μείωση του χρόνου παρέμβασης είναι αναγκαία, δεδομένου ότι με τον έγκαιρο απινιδισμό, αυξάνεται θεαματικά η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες», αναφέρει σχετικά σε ανάρτησή του ο κ. Γιαννακίδης.

siskepsi_apinidotes

Β.Σ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria