Το Αρχαιολογικό Έργο στην Άνω Μακεδονία – Με επιτυχία η 4η Επιστημονική Συνάντηση στην Καστοριά

ΦΩΤΟ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Το Αρχαιολογικό Έργο στην Άνω Μακεδονία – Με επιτυχία η 4η Επιστημονική Συνάντηση στην Καστοριά

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στην Άνω Μακεδονία στις 17-18 Δεκεμβρίου 2016 στην Καστοριά που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, το Σύλλογο «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής» και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Συνολικά παρουσιάστηκαν 40 περίπου πρωτότυπες ανακοινώσεις με πλούσια θεματολογία από 49 ομιλητές, έλληνες και ξένους που πλαισίωσαν τη συνάντηση ανασυνθέτοντας την ιστορία της περιοχής μας από τα παλαιολιθικά έως τα νεώτερα χρόνια. Τέτοιου είδους διεπιστημονικές προσεγγίσεις προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ο γόνιμος επιστημονικός διάλογος ενισχύει την ορθή αξιοποίηση και προβολή του πολιτιστικού μας αποθέματος.

Συγχρόνως, η προσέλκυση ειδικών και επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμβάλει στην εξοικείωση και γνωριμία των επισκεπτών με τους ανθρώπους, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους μιας πλούσιας σε δυναμική περιφέρειας.

4h-epistimoniki-sunantisi-kastoria arxaiolo

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια