Περιστατικό λαθροθηρίας στην λίμνη της Καστοριάς

Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Περιστατικό λαθροθηρίας στην λίμνη της Καστοριάς

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε περιστατικό λαθροθηρίας στην λίμνη της Καστοριάς στα όρια του καταφυγίου άγριας ζωής περιοχή που είναι γνωστό ότι απαγορεύεται το κυνήγι.
Μετά από καταγγελία που έγινε στην Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος από διερχόμενο πολίτη την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στον οδικό άξονα Πολυκάρπης– Φωτεινής πλησίον κατοικημένης περιοχής ( 200-250 μ. από τον οικισμό της Πολυκάρπης) λαθροκυνηγός πυροβολούσε από τον δρόμο με κατεύθυνση προς την λίμνη εναντίον σμήνους υδρόβιων πτηνών . Σε ερώτηση του πολίτη αν γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται το κυνήγι εκεί ο λαθροκυνηγός σε έντονο ύφος ανέφερε ότι βρίσκεται σε επιτρεπόμενη περιοχή λέγοντας «είμαι στο δρόμο… εδώ επιτρέπεται» αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι οι στόχοι του ήταν εντός προστατευμένης περιοχής αλλά και για την ασφάλεια διερχομένων οχημάτων και ανθρώπων από τον γνωστό πολυσύχναστο δρόμο. Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς καταγγέλλει και καταδικάζει το περιστατικό ( συμβαίνει για τρίτη φορά σε ένα μήνα στην ίδια περιοχή ) καθώς και την συμπεριφορά του συγκεκριμένου λαθροθήρα καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προστατευθεί το οικοσύστημα της λίμνης από τέτοιες ενέργειες .
Καλούμε τον τοπικό Κυνηγητικό σύλλογο να καταγγείλει το γεγονός και όλα τα παρόμοια συμβάντα τα οποία πρωτίστως αμαυρώνουν τα μέλη του που κατεξοχήν είναι νόμιμοι και ακολουθούν τους κανόνες καθώς και να προστατεύσει την περιοχή με την συνδρομή της θηροφυλακής που διαθέτει .
Ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον κυνηγετικό σύλλογο για την καλύτερη προστασία της περιοχής .

Οι εικόνες δείχνουν τις ζώνες προστασίας της λίμνης και το σημείο που έγινε η λαθροθηρία.15284147_1128069940647890_1321809278674988336_n

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια