Καστοριά: «Μάγεψαν» μικρά και …μεγάλα παιδιά οι Physics Partizani

Φωτογραφίες – βίντεο

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστοριά: «Μάγεψαν» μικρά και …μεγάλα παιδιά οι Physics Partizani

Σε μια βραδιά Επιστήμης με διαδραστικά πειράματα  και… “Φυσικά Μαγικά και επαναστατικά” με τους Physics Partizani είχαν την ευκαρία να συμμετέχουν οι κάτοικοι στης Καστοριάς στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό του Βέργου.

Οι Physics Partizani, φοιτητές του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, παρουσίασαν μερικά επαναστατικά επιστημονικά επιτεύγματα που πραγματοποιούνται στις ημέρες μας και πώς αυτά μας επηρεάζουν στην καθημερινή ζωή.

Με διαδραστικά πειράματα παρουσίασαν θέματα όπως οι εξωπλανήτες, οι νανοεπιστήμες και η νανοτεχνολογία, την μίμηση της φύσης όπως συμβαίνει στα οστά μας, το δέρμα του καρχαρία, πώς παράγουμε χρώματα χωρίς χρωστικές και πολλά άλλα.

Επίσης μέσα από διαδραστικά πειράματα γίνεται φανερό ότι παλαιότερα επιτεύγματα εφαρμόζονται με καινούργιους τρόπους σήμερα.

Στόχος της εκδήλσης ήταν να αναδειχθεί το πώς τα επιστημονικά επιτεύγματα βοηθούν την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία του ανθρώπου, την ελευθερία της σκέψης, την παιδεία και την βελτίωση του κοινωνικού συνόλου.

physics-partizanoi

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια