ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Business Plan και UNESCO στο επίκεντρο

Αρχική » Γούνα » ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Bussiness Plan του κλάδου της γούνας στάθηκε στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, όπου εκφράστηκαν αρκετές δυσαρέσκειες για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν. Θετικά αποδεκτό από όπό όλους ήταν η πρόθεση της Π.Ε. Καστοριάς να αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών του προγράμματος καθώς και στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων που έχουν θέσει οι φορείς, με κύριο μέλημα τους τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Το επιχειρησιακό Σχέδιο της γούνας επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που έγινε στην ΠΕ Καστοριάς

 

Ευρεία Σύσκεψη για τον κλάδο της γουνοποιίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς έπειτα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν εκτεταμένη κρίση που διέρχεται ο κλάδος της γουνοποιίας και πως αυτή μπορεί να υποστηριχτεί μέσα από τις δράσεις που προκρίνονται  στο επιχειρησιακό σχέδιο – business plan που έχει καταθέσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, προκειμένου να ενταχθεί στον νέο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Θετικά αποδεκτό από όλους ήταν η πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ν’ αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών του Προγράμματος καθώς και στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων που έχουν θέσει οι φορείς, με κύριο μέλημά τους τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Με βάση την ιεράρχηση αυτή πρώτη  δράση που προτείνεται  στο επιχειρησιακό σχέδιο είναι η στήριξη της απασχόλησης και της εξωστρέφειας, τα οποία αναμένεται να τονώσουν τον κλάδο της γούνας και έπονται άλλες δράσεις όπως της έρευνας, πιστοποίησης, περιβάλλοντος κ.λπ.

Παράλληλα, τονίστηκε για μια ακόμη φορά η υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς  στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας  και οι φορείς του κλάδου να αναγνωριστεί και να καθιερωθεί από την Unesco η τέχνη της γουνοποιίας ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδος, καθώς και η ίδρυση ενός μουσείου γούνας, το οποίο θα προβάλλει την τέχνη αυτή στους επισκέπτες της πόλης μας.

1 003

1 005

1 007

syskepsi-pe-gouna

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια