TAP - ΕΚΕ: Αυτό είναι το πρακτικό της απόφασης που πέτυχαν οι συντονιστικές επιτροπές - OlaDeka

TAP – ΕΚΕ: Αυτό είναι το πρακτικό της απόφασης που πέτυχαν οι συντονιστικές επιτροπές

ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ

Το oladeka.com δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το πρακτικό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς που επετεύχθη ως σκοπός μετά τις κινητοποιήσεις των συντονιστικών επιτροπών διεκδίκησης Κλεισούρας και Αγίων Αναργύρων σχετικά με την ορθή και δίκαιη διαδικασία του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του TAP.

Όπως αναφέρθηκε και κατά την συνεδρίαση, το πρακτικό αναφέρει ρητά ότι «…θεωρεί επιβεβλημένο να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα τα έργα υποδομής αγροτικής ανάπτυξης και υποδομών των Κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

Κατά συνέπεια, κατανοώντας τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και τιμώντας τη συλλογικότητα προσυπογράφει τις πρόσφατες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων Κλεισούρας και πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος Αγ. Αναργύρων και βεβαίως τις προτάσεις όλων των Τοπικών Κοινοτήτων από όπου διέρχεται ο αγωγός και οι οποίες περιλαμβάνουν τα έργα όπως παρακάτω:…»

Σε αυτό το σημείο βέβαια τίθεται το θέμα της αντίδρασης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος συνηγόρησε ανοιχτά με την πρόταση της Κλεισούρας η οποία αυτή τη φορά αναφέρεται ξεκάθαρα στο πρακτικό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει προσαρμογή και επικαιροποίηση της συνολικής πρότασης του δήμου Καστοριάς, με ζητούμενο όμως, αυτή να βρίσκεται εντός των  ορίων του προϋπολογισμού που έχει θέσει η κοινοπραξία. Με λίγα λόγια ο κ.Καρυπίδης δέχεται τις προσθέσεις των έργων που προτείνονται από τις περιοχές από όπου διέρχεται ο tap, αλλά ζητά την ισόποση αφαίρεση προϋπολογισμών από έργα τα οποία αναφέρθηκαν αρχικά για περιοχές που δεν υπάρχει διέλευση έτσι ώστε να «βγαίνει» ο λογαριασμός.

Σύμφωνα με δημοτικές πηγές όμως, ο δήμαρχος Καστοριάς ήδη επεξεργάζεται συγκεκριμένο τρόπο επίλυσης του προανφερθέντος ζητήματος.

Δείτε το πρακτικό του δημοτικού συμβουλίου:

1

2

3

4

5

6

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria