Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

ΣΤΗ ΜΙΑ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

Αρχική » Ελλάδα » Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

«Πνοή» ανανέωσης με 15 νέα πρόσωπα έδωσε στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που φαίνεται ότι κέρδισε το «στοίχημα» της ηλικιακής ανανέωσης.

Στις 13.00 έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή του Δημήτρη Παπαδημητρίου για το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενός επιστήμονα διεθνούς κύρους σε αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

 Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν και τη σημασία της τοποθέτησης του Νεκτάριου Σαντορινού ως υφυπουργού Ναυτιλίας, ενός ανθρώπου από τα Δωδεκάνησα που έχει πλήρη εικόνα των πραγμάτων. Η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχυθεί η νησιωτική πολιτική.

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι Πρόεδρος του Levy Economics Institute, καθηγητής στο Bard College στην Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνητής στο Ινστιτούτο Εργασίας. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Economic Issues, European Journal of Political Economy, Review of Political Economy, Challenge, κ.ά. και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά και τραπεζιτικά συνέδρια.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

 

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου Αμερικής και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών στην Σαγκάη, Κίνας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia και κάτοχος MA και PhD στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Πολιτική απασχόλησης, δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, διεθνής εμπορική πολιτική, κοινοτική ανάπτυξη.

Υπουργός Εργασίας η Κατερίνα Αχτσιόγλου.

Η νέα υπουργός Εργασίας είναι 31 ετών – γεννήθηκε το 1985- και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

 

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Στο ΣΥΡΙΖΑ η  Έφη Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, ενώ τώρα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Έως τώρα ήταν στενή συνεργάτης του απερχόμενου υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου 

Ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι πανεπιστημιακός και βουλευτής.

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σπουδάσει Φυσική στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του.

 

Στη συνέχεια δίδαξε Φυσική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, MIT, Βοστώνης και στο Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης. Πλέον είναι καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι ομότιμος καθηγητής από το 2014 όταν και αποχώρησε από αυτό.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Είναι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Έχει συγγράψει είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, έργα αναφορικά με την ιστορία των επιστημών.

Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού αντί του Σταύρου Κοντονή ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο δικαιοσύνης.

 

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ο 37χρονος δικηγόρος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τις επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης, ενώ ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι αναπληρωτής συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας 

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955 και μέχρι πρότινος διατελούσε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος.

Από το 2010 δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

 

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει πλήθος δημοσιεύσεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, πολιτικού συστήματος και θεσμών καθώς και κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων. Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είναιπαντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Δημήτρης Τζανακόπουλος, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο Πρωθυπουργός ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισµού, θέση στην οποία τον διαδέχτηκε το 2005.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή. Υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

 

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων.

Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς επίσης και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006.

Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010 και του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

Λυδία Κονιόρδου, υπουργός Πολιτισμού 

Η Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Η μακρά και δημιουργική πορεία της κορυφαίας τραγωδού, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας στο ελληνικό θέατρο και η παρουσία της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, υπήρξε πάντα σταθερή.

Η Λυδία Κονιόρδου μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

 

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλετής του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων.

Γεννήθηκε το 1953, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με τις σπουδαίες ερμηνείες της στην αρχαία τραγωδία με το Θεσσαλικό Θέατρο του Κώστα Τσιάνου.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» και σημαίνον στέλεχος του Κέντρου Έρευνας – Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί», της Ασπασίας Παπαθανασίου.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Βόλου. Εκτός από την μεγάλη θεατρική δράση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Λυδία Κονιόρδου έχει επίσης πλούσιο διδακτικό έργο σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Έχει βραβευθεί για τις ερμηνείες της, αλλά και την συνολική προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

H νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είναι βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε στον Αλμυρό στις 7 Μαρτίου 1960. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Είναι οικονομολόγος, εργάστηκε ως προϊστάμενη λογιστηρίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και αργότερα διατηρούσε λογιστικό/φοροτεχνικό γραφείο.

Η κ.Παπανάτσιου είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

 

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας το 2015.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ. Εντάσσεται στο Συνασπισμού με την ίδρυσή του και συνεχίζει με τη δημιουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Μαγνησία Ασχολήθηκε με τον τομέα της Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συμμετέχει στο συντονιστικό της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης 

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης είναι βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος-μηχανικός του ΕΜΠ.

Είναι εκπαιδευτικός, μιλάει αγγλικά και είναι έγγαμος.

 

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Ο Δημήτρης Λιάκος γεννημένος το 1973 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο Hellenic Management Association.

Aπό το 2002 και για πέντε χρόνια να εργάστηκε ως Fund Manager, MarketingManager στην Τράπεζα Κύπρου.

Το 2007 ξεκινάει να εργάζεται ως Senior Fund Manager, Marketing Manager στην εταιρεία International Mutual Fund S.A.

 

Το 2010 και έωςτο 2014 στηνεταιρεία Aeolian Investment Fund S.A. εργάζεται στη θέσητου General Manager, Investment Manager.

Από το 2014 ξεκινάει να εργάζεται στο γραφείο του τέταρτου Αντιπροέδρου της Βουλής ως AssistantOfficer.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Από το Φεβρουάριο του 2015 και έως τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Από τον Αύγουστο και ως τον Οκτώβριο του 2015 με τον ρόλο του Special Advisor for Banking and Capital Markets εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Από τον Οκτώβρη του 2015 είναι προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού και κατέχει συντονιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν και το ΔΝΤ εκ μέρους του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης Βουλής και στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

Ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.

Είναι χημικός μηχανικός και έχει μεταπτυχιακό στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε θέματα Μηχανικής Περιβάλλοντος, Υδατικών Πόρων Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Υγρών και Στερών Αποβλήτων.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

 

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός 14χρονου γιου.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης 2014, Επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών. Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΚΕΔΕ.

Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και μέλος ΔΣ και ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.

Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ από το 2003.

Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Μέλος του SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ, του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης και της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.

Νικόλαος Μαυραγάνης, υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων

Ο Νίκος Μαυραγάνης, βουλευτής Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γεννήθηκε το 1968 στην Αμάρυνθο.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μάχιμος δικηγόρος, κατάφερε με την παρέμβασή του σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Σκύρου, τη ματαίωση της εγκατάστασης 120 ανεμογεννητριών στο νησί της Εύβοιας.

 

Είναι Γραμματέας Τεκμηρίωσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

Ο Βασίλειος Κόκκαλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1972.

Σπούδασε νομική στο ΑΠΘ, είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο στο Πρωτοδικείο Λάρισας και μιλάει αγγλικά.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου. Εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με τους ΑΝ.ΕΛ τον Ιανουάριο του έτους 2015.

 

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από το έτος 2005 έως και το έτος 2014.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων από το έτος 2000 έως και το έτος 2010.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ από το έτος 2006 έως και το έτος 2008.
Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) από το έτος 2008 έως και το έτος 2009.

Συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων ως εκπρόσωπος των καταναλωτικών οργανώσεων για νομοσχέδια που αφορούν τoν καταναλωτή κατά τα έτη 2008 και 2009.

 
Τα 15 νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Νεκτάριος Σαντοριναίος, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Ο Νεκτάριος Σαντοριναίος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972.

Σπούδασε χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ και εργάστηκε στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 εργάζεται στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ροδίων.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια κόρη.

 

Εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, στις 25 Ιανουαρίου 2015 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά την πρώτη θητεία του ως βουλευτής Δωδεκανήσου (01/15- 08/15), εξελέγη Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια.

Παράλληλα, διατέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη δεύτερη θητεία του ως βουλευτής (09/15- σήμερα) ορίστηκε μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ και συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Για δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδο εξελέγη  Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Είναι μέλος της Μονιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Παράλληλα είναι  μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Κωνσταντίνος Ζουράρις, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 

Ο Κωνσταντίνος Ζουράρις γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και Πολιτικής Επιστήμες στο Παρίσι.

 

Εκεί συμμετείχε και στο κίνημα του Μαΐου 1968. Δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Vincennes.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια