Στίγκλιτς: Όλοι γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση

Αρχική » Ελλάδα » Στίγκλιτς: Όλοι γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, ακόμα και αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν θα γίνει. Αλλά αυτή η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία, γιατί όσο καθυστερεί, τόσο το χειρότερο είναι για όλους.

Επομένως ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Αμερικανός καθηγητής, παρουσίασε στις Βρυξέλλες έκθεση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος.

Εξέφρασε την ελπίδα «η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και οι συναντήσεις του σε Αθήνα και Βερολίνο, θα συμβάλουν θετικά στις εν εξελίξει συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ο Στίγκλιτς άσκησε κριτική στη Γερμανία για τον «αποτυχημένο» τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί αντιμετώπισαν το ζήτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη συζήτηση για το χρέος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και κατά πόσο θα συνεχίσει την παράδοση του προέδρου Ομπάμα στη στήριξη της Ελλάδας, ο διάσημος οικονομολόγος τοποθετείται με επιφυλακτικότητα.

«Κανείς έχει την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί με λογικές συνδιαλλαγής, ότι δηλαδή εάν δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνει τίποτα. Οπότε η έννοια της αλληλεγγύης και της ανησυχίας δεν δείχνει ότι μπορεί να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Τραμπ σε οτιδήποτε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια