Μεταφέρεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο 1ο Γυμνάσιο

Πρόβλημα με την στατικότητα του 1ου ορόφου της παρ’ ολίγον Αρχιτεκτονικής!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Μεταφέρεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο 1ο Γυμνάσιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς αποφασίζει την Τρίτη τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο πρώην 1ο Γυμνάσιο. Όχι, όμως, στον 1ο όροφο όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά στο ισόγειο, διότι σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς με αριθμό πρωτοκόλλου 5283/29-3-2016 ο 1ος όροφος του 1ου Γυμνασίου είναι ακατάλληλος για να στεγάσει τη Βιβλιοθήκη, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις στατικής επάρκειας!

Όπως είπε στον Antennes FM ο Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδημητρίου “στους χώρους του 1ου ορόφου θα φιλοξενηθούν οι φοιτητές των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων.”

 Ο κ. Παπαδημητρίου επίσης τάχθηκε υπέρ των χρήσεων των χώρων του 1ου Γυμνασίου, αποκλείοντας για μία ακόμη φορά να έρθει στην Καστοριά η Αρχιτεκτονική Σχολή.

Για την ανακατασκευή και τη βελτίωση της στατικότητας του κτιρίου ώστε να υποδεχθεί την Αρχιτεκτονική Σχολή είχε διατεθεί επί Νομαρχίας Λιάντση ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, με τον κ. Λιάντση να εμφανίζεται επίσης στον Antennes FMλάβρος για τα όσα ακούστηκαν για τη στατική επάρκεια του 1ου ορόφου.

Για την απόφαση της μεταφοράς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο 1ο Γυμνάσιο είχαν διαφωνήσει στη Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η κ. Θεοδώρα Τελλίδου και ο κ. Γιάννης Πάτρας, διότι θεώρησαν ότι ο χώρος δεν είναι επαρκής και κατάλληλος για Βιβλιοθήκη.

Πηγή

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια