Κομισιόν: Η συζήτηση για Grexit έχει τελειώσει – Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ-Τσίπρα

«Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ»

Αρχική » Ελλάδα » Κομισιόν: Η συζήτηση για Grexit έχει τελειώσει – Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ-Τσίπρα

Η πορεία του προγράμματος και η πρόοδος στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ήταν ένα «χρήσιμο» και «εποικοδομητικό» τηλεφώνημα, καθώς η «δεύτερη αξιολόγηση οδεύει προς ολοκλήρωση» και ιδιαίτερα ενόψει της επίσκεψης του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα.

Ο ίδιος ανέφερε πως ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουν οι δύο άντρες το ελληνικό ζήτημα και να εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος.

«Είναι γνωστές οι προσπάθειες και η προσήλωση του προέδρου Γιούνκερ να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Μ. Σχοινάς, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συζήτηση έχει πλέον τελειώσει.

Την επικοινωνία επιβεβαίωσε με ανακοίνωση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και θεσμών εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, καθώς και οι εξελίξεις σε προσφυγικό και Κυπριακό, αναφέρει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια