Η πρόληψη-αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΣΤΟ του Δήμου Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Η πρόληψη-αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΣΤΟ του Δήμου Καστοριάς

Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων-παγετού) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 29/11/2016 και ώρα 11:00π.μ.,στο Δημαρχείο Καστοριάς,υπό την προεδρία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, της Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, του 15ου Πεζικού, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας, οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ Καστοριάς και υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας, αρμοδιοτήτων και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος, οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά.

Ο Δήμαρχος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που αφορούν τη χειμερινή περίοδο και ευχήθηκε για έναν ήπιο χειμώνα. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο Δήμος έχει προβεί στην προμήθεια αλατιού και δύο αλατοδιανομέων και έχει συνάψει συμβάσεις με τους εργολάβους

Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Καστοριάς, είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν και σε στενή συνεργασία με τους λοιπούς φορείς, να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια