Για ποιο λόγο δεν έφτασαν στον TAP οι προτάσεις Κλεισούρας και πρώην δήμου Αγίων Αναργύρων - OlaDeka

Για ποιο λόγο δεν έφτασαν στον TAP οι προτάσεις Κλεισούρας και πρώην δήμου Αγίων Αναργύρων – Αποκαλυπτική Συνέντευξη του διευθυντή της ΑΝΚΟ

Φως στην υπόθεση των ανταποδοτικών έργων του TAP έριξε μιλώντας χθες βράδυ στο ΔΙΚΤΥΟ 1 ο διευθυτής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης, απαντώντας στα ερωτήματα αναφορικά με  το πού …χάθηκαν οι προτάσεις των κατοίκων των περιοχών από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε όλη τη διαδικασία αναφορικά με τα έργα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα  οποία σε συνολικό προϋπολογισμό για τη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα «μαξιλάρι»  της τάξεως του 1.000.000 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια, βάσει του ποσού που συμφωνήθηκε μεταξύ του TAP και του υπουργείου για όλη την Περιφέρεια.

Σε δεύτερη …μοίρα τα αιτήματα των κατοίκων Κλεισούρας και πρώην δήμου Αγίων Αναργύρων

Τα δε προτεινόμενα έργα της αρχικής φάσης, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκαν από πλευράς των πέντε δημάρχων (Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Αμυνταίου και Εορδαίας), της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων εμπλεκόμενων φορέων (Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, ΑΝ.ΚΟ) τον Μάρτιο του 2016, ανέρχονται στο ποσό των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, και δεν συμπεριλαμβάνουν τα αιτήματα των κατοίκων Κορησού και Κλεισούρας, καθώς η υπογραφή της συμφωνίας και της κατάρτισης της λίστας προηγήθηκε της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς – η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα -, όπου ετέθησαν τα εν λόγω αιτήματα. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, βέβαια, στη συνέχεια, προωθήθηκε προς την Περιφέρεια, ήταν, όμως, καθυστερημένη με αποτέλεσμα να μπει  σε …δεύτερη μοίρα.

«Καταλήξαμε σε αυτή την αρχική αυτή λίστα με ομόφωνη απόφαση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Στην πορεία, όμως, ήρθε μία νέα πρόταση εκ μέρους του δήμου Καστοριάς που πρόσθετε εγγειοβελτιωτικά έργα σε δύο περιοχές (πρώην δήμοι Αγίων Αναργύρων και Αγίας Τριάδος), προϋπολογισμού ενός (1), περίπου, εκατομμυρίου ευρώ. Η άποψη που εκφράστηκε τότε από τον Περιφερειάρχη ήταν ότι για να προστεθούν στη λίστα αυτά τα έργα θα έπρεπε να συμφωνήσουν εκ νέου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία διαβούλευσης. Αυτό, όμως, σήμαινε ότι θα μπορούσαν να εγερθούν αντίστοιχα αιτήματα και από τους υπόλοιπους δημάρχους, κάτι που θα οδηγούσε σε μία υπέρβαση -κατά πολύ – του προϋπολογισμού», εξήγησε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει, ωστόσο, δέσμευση από πλευράς του κ. Καρυπίδη αυτά τα έργα να προχωρήσουν σε δεύτερη φάση, με το ποσό που θα προκύψει από τις εκπτώσεις των αρχικών έργων».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria