Τι κρύβεται πίσω από αυτό το λογαριασμό στο Instagram;

ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΠΕΛΑ Η ΜΙΑ ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ;

ethismos-instagram
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Τι κρύβεται πίσω από αυτό το λογαριασμό στο Instagram;

Τίποτα σχετικά με τον λογαριασμό της στο Instagram δεν φαίνεται ασυνήθιστο. Η Λουίζ Ντελάζ, δείχνει να είναι μια νεαρή Γαλλίδα, που περνά ευχάριστα το χρόνο της: πίνοντας κοκτέιλ σε ένα γιοτ, τρώγοντας σε κομψά εστιατόρια ή απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια στην μπανιέρα της. Ήταν τόσο λαμπερές οι φωτογραφίες της, που αυτή η 25χρονη παριζιάνα συγκέντρωσε πάνω από 50.000 ακόλουθους μετά την ένταξή της στην ιστοσελίδα την 1η Αυγούστου.

Όπως και πολλά αστέρια του Instagram, πολλοί θαυμαστές της έσπευσαν να σχολιάσουν: Πω πω, είσαι πολύ όμορφη!» έγραψε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Πολύ γλυκιά!» σχολιάζει κάποιος άλλος.

Αλλά στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ντελάζ ενημέρωσε τον λογαριασμό της στο Instagram με ένα τελευταίο βίντεο, δείχνοντας σε fast-forward όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις της και αποκαλύπτοντας μια ανατριχιαστική σύνδεση: Σε καθεμία από τις 149 φωτογραφίες που ανέβασε, φαίνεται με ένα αλκοολούχο ποτό στο χέρι.

Ο λογαριασμός της Λουίζ Ντελάζ, δεν είναι τελικά αυτό που φαίνεται, ούτε και η ίδια.

Η «Λουίζ Ντελάζ» είναι στην πραγματικότητα μια Γαλλίδα φοιτήτρια, που ποζάρει ως μέρος μιας εκστρατείας της Addict Aide, μιας γαλλικής οργάνωσης που βοηθά τους ανθρώπους να παραμένουν νηφάλιοι, και έγινε από ένα διαφημιστικό γραφείο στο Παρίσι, BETC. Το πραγματικό της όνομα παραμένει μυστικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διαφημιστικής, Stéphane Xiberras.

ethismos

Αυτό που ήλπιζε να πετύχει η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι πως είναι πολύ εύκολο να αγνοήσει κανείς τα σημάδια του εθισμού. «Είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, θα μπορούσε να είναι η κόρη σας ή κάποια που γνωρίζετε» εξήγησε ο Xiberras. «Μπορεί και να αγνοήσετε κάτι σαν αυτό. Είναι τόσο δύσκολο για τους γονείς αν το παιδί σας είναι αλκοολικό, δεν είστε σε θέση να δείτε τις ενδείξεις και να κατανοήσετε τα πράγματα».

Όπως είπε, πολλοί λίγοι άνθρωποι παρατήρησαν πως ήταν ψεύτικος αυτός ο λογαριασμός στο Instagram, «αλλά αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν το πρόσεξε. Πίστεψαν όλοι πως αυτό το κορίτσι είχε τα πάντα. Αυτό ήταν το θέμα».

Η Addict Aide εκτιμά πως οι εθισμοί κρύβονται πίσω από τον 1 στους 5 θανάτους ετησίως στη Γαλλία και στο 50% των εγκληματικών πράξεων, ιδίως μεταξύ των νέων.

Ο Xiberras δηλώνει ευχαριστημένος με την επίδραση της διαφημιστικής καμπάνιας. Έγινε δημοφιλές θέμα στο Twitter στη Γαλλία και το βίντεο κέρδισε 500.000 προβολές στο Instagram, το YouTube και το Facebook.

Πηγή: CNN

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια