Μητροπολίτης Καστοριάς στο Μνημόσυνο του Παύλου Μελά: «Τέτοιοι λεβέντες λείπουν σήμερα, για να λέμε ναι και να εννοούμε ναι»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Μητροπολίτης Καστοριάς στο Μνημόσυνο του Παύλου Μελά: «Τέτοιοι λεβέντες λείπουν σήμερα, για να λέμε ναι και να εννοούμε ναι»

Τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου με την ευκαιρία του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, παρόντων πολιτικών, στρατιωτικών, των σωμάτων ασφαλείας και της πυροσβεστικής, αλλά και πλήθους πιστών που έφτασαν στο ακριτικό χωριό των Κορεστείων για να αποδώσουν φόρο τιμής σε έναν ήρωα.

Ο Σεβασμιώτατος, που δεν «μάσησε» τα λόγια του στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και στην παραβολή του σπορέως, συνδυάζοντας την εμπιστοσύνη και την υπακοή που πρέπει να δείχνουμε στο λόγο του Χριστού, με τον ήρωα που τιμούμε σήμερα, ο οποίος με απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού ενήργησε για την ελευθερία της πατρίδος.

Ο Παύλος Μελάς, συνέχισε βαθιά συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος, ήταν άνθρωπος που πίστευε στον Θεό, αντλούσε δύναμη από την πίστη του στον Ιησού Χριστό και επικοινωνούσε καθημερινά μαζί Του, διά της προσευχής, όπως ο ίδιος μαρτυρεί σε γράμματά του.

Ήταν λεβέντης γιατί δεν έπραττε τίποτα στη ζωή του χωρίς την επίκληση του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και το ίδιο προέτρεπε στα παλληκάρια του.

Τέτοιοι λεβέντες λείπουν σήμερα, απουσιάζει από το χαρακτήρα μας η λεβεντιά, για να λέμε ναι και να εννοούμε ναι ή να λέμε όχι και να εννοούμε όχι.

Και κατέληξε ο κ. Σεραφείμ, προτρέποντας τους άρχοντες και τους πιστούς χριστιανούς να παραδειγματιστούμε όλοι μας από τον Παύλο Μελά, από την πίστη του, από τη λεβεντιά του, από την αφοσίωσή του στο θέλημα του Θεού, από την αγάπη του προς τον Χριστό και τον συνάνθρωπο.

Αμέσως μετά, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Παύλου Μελά, η κατάθεση στεφάνων και ομιλία για την ημέρα μνήμης και τιμής στους ηρωικώς πεσόντες κατά το Μακεδονικό Αγώνα.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια