Ο Καστοριανός αρχιτέκτονας Νίκος Καριντζαΐδης κέρδισε διαγωνισμό για το θαλάσσιο μουσείο έρευνας και τεχνολογίας στο Dubai - OlaDeka

Ο Καστοριανός αρχιτέκτονας Νίκος Καριντζαΐδης κέρδισε διαγωνισμό για το θαλάσσιο μουσείο έρευνας και τεχνολογίας στο Dubai

ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο Νίκος Καριντζαΐδης κατάγεται από το Άργος Ορεστικό και δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει σε μεγάλο διαγωνισμό αρχοτεκτονικής. Σε αυτή μας την αναφορά παρουσιάζουμε τη συμμετοχή του για το θαλάσσιο μουσείο έρευνας και τεχνολογίας του Dubai με την οποία κέρδισε το χρυσό βραβείο:

Σχετιζόμενο με την θάλασσα αλλά και την πόλη και σε συνεχή διάλογο μεταξύ τους, το κτίριο είναι μια επέκταση της πόλης στην θάλασσα, και της θάλασσας στην πόλη. Ως συνέχεια και μετάβαση μέσα στο ευρύ κοινό χώρο, το κτίριο “βουτάει” στον ωκεανό και γίνεται ένα με αυτόν. Οι προγραμματιστικές απαιτήσεις, ο προσανατολισμός και η συγκροτημένη παλέτα υλικών έχουν αξιολογηθεί και μελετηθεί εκτενώς ώστε να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου, την συνεχή συντήρηση του και να προσφέρουν ένα βιώσιμο αποτέλεσμα. Η οργάνωση ακολουθεί ένα τριγωνικό πλέγμα, το οποίο διευκρινίζει τους κύριους μορφολογικούς και λειτουργικούς παράγοντες του κτιρίου και του τοπίου.

Το πλέγμα οργανώνει τα στεγαστικά κύτταρα που στηρίζονται από τους δομικούς πυρήνες σε σχήμα διαμαντιού. Οι πυρήνες καταφέρνουν να αποστασιοποιηθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές ώστε να αποκτήσουν μεγάλης κλίμακας και χωρίς στήλες κενά που θα επιτρέψουν στον επισκέπτη να ζήσει την εμπειρία της ρευστότητας του εσωτερικού. Μέσα στο εύρος αυτό, η συλλογή χωρίζεται σε οντότητες όπως η θαλάσσια ζωή, θαλάσσια τεχνολογία, υλικό εποπτείας, διαδραστικών εκπαιδευτικών και πειραματικών εκθέσεων, ενυδρείων, προβολών βίντεο και ψηφιακών αναπαραστάσεων καθώς και υποβρύχιες εκθέσεις. Το νερό λειτουργεί ως ρυθμιστής θερμοκρασίας για το κτίριο, και ταυτόχρονα εξομοιώνει τον ρόλο του ωκεανού ως ρυθμιστής του παγκόσμιου κλίματος.

Διαγωνισμός: Spark:Spring Concept
Σχεδιαστής:Νίκος Καριντζαΐδης – Αρχιτέκτονας
Τύπος Σχεδίου: Αρχιτεκτονικό, Θεσμικό
Οργανισμός/Εταιρεία: Nikokapa

Website: http://nikokapa.com

CompPhotoLow_2_184506035

CompPhotoLow_3_184506035

CompPhotoLow_4_184506035

CompPhotoLow_5_184506035

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria