Η τροπική καταιγίδα "Μαλάκας" θα εξελιχθεί σε τυφώνα - OlaDeka

Τροπική καταιγίδα επονομαζόμενη “Μαλάκας” αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα που μπορεί να απειλήσει σοβαρά την Ιαπωνία

Η καταιγίδα έρχεται αμέσως μετά τον τυφώνα “Μεράντι”

Τροπική καταιγίδα "Μαλάκας"

Η τροπική καταιγίδα “Μαλάκας” θα αναπτυχθεί σταδιακά, και πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε τυφώνα που θα κινηθεί βορειοδυτικά πριν αλλάξει πορεία προς τα βορειοανατολικά, προς τα Ιαπωνικά νησιά Ριούκιου σε μερικές μέρες.

Τι γνωρίζουμε:

  • Η τροπική καταιγίδα “Μαλάκας” διαμορφώθηκε στον δυτικό ειρηνικό ωκεανό.
  • Η “Μαλάκας” θα εξελιχθεί σε τυφώνα και θα συνεχίσει να ενδυναμώνεται
  • Η “Μαλάκας” μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τα Ιαπωνικά νησιά Ριούκιου (Ryukyu) και πιθανότατα και το κεντρικό κομμάτι της χώρας της Ιαπωνίας σε μερικές μέρες.

Τα τελευταία νέα όσον αφορά την Τροπική καταιγίδα “Μαλάκας”

Απο το βράδυ της Τρίτης, η τροπική καταιγίδα “Μαλάκας” εντοπίστηκε περίπου 800 μίλια ανατολικά της Μανίλα στις Φιλιππίνες και κινείται αργά δυτικά με βορειοδυτικά.

Τροπική καταιγίδα "Μαλάκας"

Η ανάπτυξη του παρεμποδίζεται προσωρινά απο κενά αέρος τα οποία είναι αποτέλεσμα του υπερτυφώνα “Μεράντι” στα βορειοδυτικά.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά και η “Μαλάκας” θα γίνει τυφώνας την Τετάρτη.

Έπειτα, οι συνθήκες θα γίνουν πιο ευνοϊκές για τον τυφώνα πλέον “Μαλάκας”, επιτρέποντας του να δυναμώσει περισσότερο αφού ξεφύγει απο την επιρροή του “Μεράντι”.

Απειλή για την Ιαπωνία

Σύμφωνα με το Joint Typhoon Warning Center (Κοινό κέντρο προειδοποίησης τυφώνων), ο τυφώνας “Μαλάκας” θα κινηθεί περισσότερο προς τα βορειοδυτικά το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη.

Θα γίνει επίσης πιο δυνατός και οι πιο δυνατοί του άνεμοι θα φτάσουν τα ισάξια κατηγορίας 3 ή 4 τυφώνων.

Έπειτα, αναμένεται να πάρει άλλη κατεύθυνση, και να κινηθεί βόρεια με βορειοανατολικά και να αποτελέσει απειλή για τα Ιαπωνικά νησιά αργά την Πέμπτη με Πέμπτη βράδυ.

Αν και ο τυφώνας “Μαλάκας” είναι πιθανό να περάσει ανατολικά απο την Ταϊβάν, υπάρχει περίπτωση να περάσει απο το βόρειο εώς και το δυτικό κομμάτι του Ταϊπέι.

Ο τυφώνας “Μαλάκας” θα επηρρεάσει το νότιο κομμάτι της Ιαπωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, και αναμένεται να έχει αποδυναμωθεί ως τότε.

(Video)Η μετεωρολόγος Danielle Banks παρακολουθεί ένα δέυτερο σύστημα στον ειρηνικό που μπορεί να χτυπήσει και την Ταϊβάν!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria