Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της νάρκης του 1949 στο Άργος Ορεστικό - OlaDeka

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της νάρκης του 1949 στο Άργος Ορεστικό

Φωτογραφίες

Με συγκίνηση τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Άργος Ορεστικό, μνημόσυνο για τα θύματα της 19ης Σεπτεμβρίου του 1949, από νάρκη κοντά στον οικισμό του Γάβρου.

Το μνημόσυνο τέλεσαν ο Μορφωτικός σύλλογος της ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ, ο δήμος Άργους Ορεστικού και οι συγγενείς των θυμάτων. Την ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Η ΟΡΕΣΤΙΣ κ. Κωνσταντίνος Αδάμ. Ο κ. Αδάμ αναφέρθηκε με λεπτομέριες στην τραγική αυτή μέρα και στιγμή, όπου κατά την μετάβαση τους προς το χωριό Μελάς για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, πολλοί -κατά κύριο λόγο νέοι- έχασαν τη ζωή του κατά την ανάφλεξη νάρκης κοντά στον οικισμό του Γάβρου.

Τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους είναι:  Ανανία Διαλεχτή, Πουρσανίδου Παρθένα, Αντωνίου Αθανασίου, ,Σανταλίδης Βενιζέλος, Λιβανίδης Χρήστος, Σικαβίτσας Σίμος, Μιχαήλ Αλεξάνδρα, Τσινικλίδου Γεθσημανή και ο στρατιώτης οδηγός του οχήματος που το όνομα του δεν διασώθηκε.

Αμέσως μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πλήθος κόσμου μετέβη στο Μνημείο των θυμάτων, που έχει στηθεί στο σημείο του ατυχήματος, όπου τελέσθηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών τους! Την μνήμη τους τίμησαν εκτός των άλλων, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αργους Ορεστικού κ. Κωστόπουλος , ο ομ. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Δημήτριος Χατσέρας, ο Πρόεδρος της Ορεστίδος Κωνσταντίνος Αδάμ και τα μέλη του Δ.Σ Κώτση Σοφία, Λάουρα Σκρέκα και Παπαγεωργίου Χρήστος.

mnimosino1 mnimosino2 mnimosino4 mnimosino7 mnimosiono3 mnimosiono8

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria