ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Οι περισσότεροι τοπικοί δημοσιογράφοι όχι ακόμα

Καρυπίδης: Βιώσιμη λύση το φυσικό αέριο για την Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Οι περισσότεροι τοπικοί δημοσιογράφοι όχι ακόμα

Την Παρασκευή έγιναν οι σχετικές δηλώσεις από τον Θόδωρο Καρυπίδη, και σήμερα Δευτέρα ακόμη και αυτή την ώρα η πολύ σοβαρή δήλωση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας έγινε γαργάρα από το τοπικό «σύστημα» ενημέρωσης. Οι περισσότεροι αγνόησαν επιδεικτικά την ανακοίνωση και οι ελάχιστοι που το δημοσίευσαν έστω και καθυστερημένα, το υποβάθμισαν με διάφορες τεχνικές, περνώντας το ως είδηση τελευταίας αξίας ενδιαφέροντος.

Το απίστευτο αυτό φαινόμενο μεγενθύνεται όταν ένας πανελληνίου εμβέλειας δημοσιογραφικός οργανισμός (ο οποίος το έχει αντλήσει ως είδηση από το ΑΠΕ ΜΠΕ) αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της είδησης και δημοσιεύει το συγκεκριμένο αυτό θέμα που αφορά στην «μακρινή» Καστοριά, ενώ οι …έγκριτοι της Καστοριάς κάνουν αβαβά!

Δείτε το άρθρο όπως το δημοσίευσε του ΕΘΝΟΣ: 

«Στην ολοκληρωμένη μελέτη βιωσιμότητας χρήσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Μακεδονία, που εκπόνησε η περιφέρεια, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης.

“Από τα μέχρι ως τώρα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η χρήση φυσικού αερίου για την ΠΕ Καστοριάς είναι βιώσιμη επιλογή για το Δήμο Καστοριάς και το Άργος Ορεστικό ως μια ενιαία οικονομική οντότητα”, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Καρυπίδης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΔΕΠΑ προκειμένου να ιδρυθεί στην Δυτική Μακεδονία φορέας διαχείρισης του φυσικού αερίου, ενώ διερευνάται η εκδοχή η ΔΕΗ να είναι χρήστης ΦΑ κατά την εκκίνηση των μονάδων της. Η μελέτη, που εκπόνησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα στους δήμους της περιοχής.

Κατά την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την Ελλάδα έχουν προβλεφθεί 23 βαλβιδοστάσια, εκ των οποίων τα τρία προβλέπονται στην Δυτική Μακεδονία, πιο συγκεκριμένα ένα στην Πτολεμαΐδα, και δύο στην Π.Ε Καστοριάς. Εάν στο άμεσο μέλλον συμφωνηθεί η χρήση του φυσικού αερίου για την Καστοριά με κατάλληλες μετατροπές θα μπορεί να γίνει η απομάστευσή του από το βαλβιδστάσιο που έχει προβλεφθεί στην περιοχή Βέργας.»

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε και από άλλα αθηναικά sites όπως το enikonomia.gr , το energypress.gr

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια